Doneer aan TPO
 

ABN AMRO-betaalapp Tikkie enorm populair in online drugshandel

'Tikkie biedt verkopers voordelen van iDEAL zonder strikte controle die zakelijk bankproduct met zich meebrengt'

Door: , 13:27, 08 februari 2019
De betaalapp Tikkie tijdens presenteert de laatste cijfers door directeur Freek de Steenwinkel. ANP EVERT ELZINGA

'Tikkie biedt verkopers voordelen van iDEAL zonder strikte controle die zakelijk bankproduct met zich meebrengt'

Betaalapp Tikkie is in opmars als betaalmiddel voor de onlinehandel in zogeheten designer drugs. Dat meldt het main stream online medium Brandpunt+ (NPO) op basis van eigen onderzoek.

Het programma maakte een rondgang langs twintig websites die drugs, medicijnen en ‘research chemicals’ verkopen. Dit zijn drugs die nog niet op de Opiumlijst staan. Banken willen de sites niet als klant waardoor het voor hen moeilijk is online betalingen te ontvangen.

Tikkie biedt de verkopers de voordelen van iDEAL zonder de strikte controle die een zakelijk bankproduct met zich meebrengt. Brandpunt+ telde drie sites die op Tikkie waren overgestapt en sprak met andere site-eigenaren die een overstap overwogen. Het omzetten van de sites loopt in de tonnen per jaar.

ABN AMRO, de eigenaar van Tikkie, is fel tegen de inzet van de app voor dergelijke handel. “Als ontdekt wordt dat de consumentenapp voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt, of er manieren bedacht worden om limieten te omzeilen, handelt de gebruiker in strijd met de voorwaarden en kan het gebruik van de app door de bank beëindigd worden. Dat is niet alleen theorie, dat gebeurt ook”, aldus een woordvoerder van de bank.

Anp

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace