Doneer aan TPO
 

Duitse kwaliteits-msm: ‘Brussel bomvol Chinese en Russische spionnen’

Zo zou populair steakhuis op loopafstand hoofdkantoor Europese Commissie verdacht zijn

Door: , 11:47, 09 februari 2019
Photo by Aris Oikonomou / AFP

Zo zou populair steakhuis op loopafstand hoofdkantoor Europese Commissie verdacht zijn

Als hoofdstad van Europa en vanwege het NAVO-hoofdkwartier is Brussel een populaire plek onder spionnen. Dat meldt het Duitse main stream printmedium (een zogenaamde ‘krant’) Die Welt op basis van diplomaten die door de in Brussel gevestigde Europese dienst voor extern optreden (EEAS) zijn gewaarschuwd voor spionage van Russische en Chinese inlichtingendiensten.

Ongeacht het huidige digitale tijdperk en alle hackeraanvallen, zijn de geheime diensten nog altijd aangewezen op spionnen van vlees en bloed. En in Brussel wemelt het ervan. Volgens de EEAS zijn “ongeveer 250 Chinese en 200 Russische spionnen in de Europese hoofdstad”.

De buitenlanddienst van de EU waarschuwt diplomaten en militairen ook voor bepaalde plekken in de Europese wijk van Brussel. Zo zouden een populair steakhuis en een café op loopafstand van het hoofdkantoor van de Europese Commissie verdacht zijn. Volgens Die Welt zijn de spionnen vooral werkzaam op hun ambassades of werken ze als commerciële vertegenwoordiger van hun land.

Anp/TPO

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace