Doneer aan TPO
 

Demonstrerende politieagenten blokkeren VNO-NCW

Voorzitter Hans de Boer spreekt agenten toe, mag daarna niet meer naar binnen

Door: , 11:33, 11 februari 2019
Leden van de politievakbonden blokkeren het kantoor van de werkgeversorganisatie VNO/NCW. Ze voeren actie tegen het pensioenbeleid van het kabinet. ANP BAS CZERWINSKI

Voorzitter Hans de Boer spreekt agenten toe, mag daarna niet meer naar binnen

Enkele tientallen demonstrerende politieagenten blokkeren maandagochtend de toegang tot het gebouw van werkgeversorganisatie VNO-NCW in Den Haag. De actie is onderdeel van hun protest tegen het mislukken van de pensioenonderhandelingen.

Zij voeren onder meer een spandoek met zich mee met het opschrift: ,,Politie laten doorwerken tot 68 = ongezond, onveilig, ondankbaar.”

Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, sprak de agenten toe en zei de zorgen van de politiemensen te delen. Hij roept de vakbonden op snel weer om de tafel te komen voor pensioenonderhandelingen. “We kunnen dit voor de verkiezingen fiksen”, aldus De Boer, die na zijn toespraak niet meer terug het gebouw in mocht.

Ook bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en op de Koekamp bij het Malieveld demonstreren politiemensen. Zij zijn het niet eens met de huidige pensioenleeftijd en zullen tot aan de verkiezingen voor Provinciale Staten (20 maart) blijven protesteren.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace