Doneer aan TPO
 

Najma Z. en Paul O. blijven gruwelijk afslachten 85-jarige vrouw voor slechts bankpasje ontkennen

Slachtoffer had gebroken borstbeen, borstwervel, negen ribben, neus en was gestikt onder berg kleding

Door: , 17:24, 11 februari 2019
Foto ter illustratie, ANP/Robin Utrecht

Slachtoffer had gebroken borstbeen, borstwervel, negen ribben, neus en was gestikt onder berg kleding

Een 44-jarige man en 35-jarige vrouw die verdacht worden van de gewelddadige roofmoord op de hoogbejaarde Ans van der Meer uit Den Haag in 2017, blijven hun betrokkenheid stellig ontkennen. Ook zeggen ze niets te maken te hebben met een woningoverval op een gehandicapt echtpaar, een jaar eerder.

Voor de rechtbank in Den Haag probeerde het stel, Najma Z. en Paul O., maandag alle bewijzen van politie en Openbaar Ministerie (OM) van tafel te vegen.

Het 85-jarige slachtoffer werd eind juni 2017 dood in haar flat in Loosduinen gevonden door vriendinnen. Ze was ernstig toegetakeld, haar borstbeen was gebroken, evenals een borstwervel, negen ribben en neus. Ze lag in haar slaapkamer onder een berg kleding. Ze stierf door verstikking. Haar sieraden, geld en bankpassen waren gestolen.

Enkele uren na de moord werd al twee keer gepind met haar bankpas. Zo kwam de politie op het spoor van het tweetal, beiden oud-medewerkers van de ABN. Ze werden dagenlang gevolgd, waarna een spoor van gegevens naar de twee verdachten leidde, gaf de officier van justitie aan. Zo zijn ze herkend op beelden tijdens het pinnen en hadden ze de sieraden van de bejaarde vrouw in bezit. Via hun oude werk wisten ze mogelijk dat de vrouw vermogend was, aldus het OM. Ook is er een DNA-spoor van O. gevonden in de woning.

Tijdens dit onderzoek, kwam ook de woningoverval uit 2016 in het vizier. Het viel de politie op dat er gelijkenissen waren tussen beide overvallen. Ook bij deze overval was sprake van ziek geweld, zo schrijft Omroep West:

“De 71-jarige man bonden ze vast in zijn rolstoel, hij kreeg een doek over zijn hoofd en werd vier keer getaserd. Zijn bedlegerige vrouw werd vastgebonden. De dieven gingen er vandoor met wat geld.”

Daarnaast leidden volgens het OM gegevens van de telefoons van Z. en O., hun autoroutes en parkeeracties naar de twee misdrijven. Tevens worden ze zowel door bekenden als door deskundigen herkend op een filmpje in de hal en O. ook op foto’s van het pinnen.

De verdachten ontkenden dat zij dat waren en stelden dat een “grote crimineel” hun auto had geleend. De sieraden hadden ze van “iemand” gekocht.

Dinsdag komt het OM met de strafeisen. De maximale straf is 30 jaar.

Anp/TPO

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace