Doneer aan TPO
 

Harde klap voor pittoresk Vlaardingen: toch geen Bassie & Adriaan-pretpark

Onbekend of Boef B2 en De Baron inmiddels ook pretpark overwegen

Door: , 11:36, 12 februari 2019
Adriaan van Toor, Bas van Toor Copyright Kippa

Onbekend of Boef B2 en De Baron inmiddels ook pretpark overwegen

Er kan voorlopig een streep door het Bassie (die clown, zit vol kattenkwaad, dus niet die acrobaat) en Adriaan (is acrobaat)-pretpark in Vlaardingen. De lokale politieke partij ONS Vlaardingen had plannen voor een dergelijk themapark, maar de gemeente en bouwbedrijf Heijmans hebben bekendgemaakt dat er drie- tot vierhonderd woningen worden gebouwd.

In november kwam ONS Vlaardingen met het plan voor het park, dat makkelijk te realiseren zou zijn. “Het belangrijkste is een goed thema, en dat hebben we”, stelde raadslid Tim Thiel in De Telegraaf. “Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken van Bassie en Adriaan. In België tik je wat goedkope attracties op de kop.”

Toch komt het park er niet – in ieder geval niet op de beoogde plek. Het betekent niet alleen slecht nieuws voor de fans, maar ook voor Adriaan (de acrobaat). Hij reageerde verheugd op de plannen en noemde het “een ontzettend leuk idee”, maar de bekende acrobaat wist tegelijkertijd dat er “nog een hele lange weg” moest worden afgelegd voordat het park er daadwerkelijk zou zijn.

ONS Vlaardingen, de grootste partij van de stad, opperde het idee omdat Vlaardingen meer publiekstrekkers nodig zou hebben. Het Bassie en Adriaan-pretpark zou het toch al zo pittoreske Vlaardingen volgens de partij “in één keer op de kaart” zetten.

Anp/TPO

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace