Doneer aan TPO
 

Weer nieuw slachtoffer gevonden voor msm-#metoo-heksenjacht: Ryan Adams

De totaalvernietiging van succesvolle mannen in 'kwaliteitsjournalistiek' gaat gestaag verder

Door: , 11:40, 15 februari 2019
Huilen. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

De totaalvernietiging van succesvolle mannen in 'kwaliteitsjournalistiek' gaat gestaag verder

Universal, de platenmaatschappij van de Amerikaanse singer-songwriter Ryan Adams, heeft de release van zijn nieuwe album uitgesteld. Dat doet het bedrijf nadat bekend werd dat zeven vrouwen hem hebben beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag.

De release van de plaat Big Colors zou 19 april zijn. Er stonden nog twee platen van de artiest gepland voor dit jaar. Ook hebben drie bedrijven die apparatuur met de naam van Adams erop maken, de banden met hem verbroken en gezegd dat zijn naam van hun producten zal worden verwijderd.

Mandy Moore is een van de zeven vrouwen die donderdag tegenover The New York Times een boekje opendeed over Adams. Volgens Moore zou Adams, met wie ze van 2009 tot 2016 getrouwd was, haar mentaal misbruikt hebben. “Hij zei altijd dat ik geen echte muzikant was, omdat ik geen instrument bespeel,” aldus Moore.

Behalve Moore beschuldigen een aantal andere vrouwen hem van seksueel machtsmisbruik. Jonge talenten die hogerop wilden komen dienden voor Adams’ hulp seksuele diensten terug te geven. Weigerden ze dit, dan stopte hij met zijn hulp. Een vrouw was destijds nog maar een meisje van 13, toen Ryan haar begon te ‘helpen’.

Anp

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace