Politiek

Bonusquote – Henk Bleker (CDA): Gevestigde partijen moeten serieus in gesprek met Forum voor Democratie

16-02-2019 15:37

Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, houdt een speech op de ledendag van de partij in het gebouw van de Tweede Kamer. Naast hem Henk Bleker. ANP ROBIN UTRECHT

De gevestigde politieke partijen moeten serieus in gesprek gaan met Forum voor Democratie (FvD). Deze oproep doet oud-partijvoorzitter en staatssecretaris Henk Bleker van het CDA. Hij was de onverwachte gast op de ledendag van de partij in de hal van de Tweede Kamer. Dat meldt de NOS zaterdag.

“Een politieke beweging die 31.000 leden binnen een aantal jaren weet te verbinden waarbij ook mensen die zich nieuw inzetten voor de publieke zaak. Daar moeten wij als gevestigde partijen zeer serieus mee in gesprek. En het barst in de wereld van vooroordelen, ook vooroordelen over u, ook vooroordelen over mij. Maar ook vooroordelen over Forum voor Democratie. Daar moeten we vanaf.”

We moeten als gevestigde partijen op een serieuze manier met uw politieke beweging spreken. Weg van alle goedkope vooroordelen. Met mensen in gesprek, met elkaar in gesprek.

Bleker was enige tijd staatssecretaris en partijvoorzitter van het CDA. Bleker is nu voorzitter van lobbyclub Vee & Logistiek Nederland die zich hardmaakt voor ondernemers in de veehandel en het veetransport. Bleker bezocht begin dit jaar samen met Baudet de Berliner Grüne Woche, ’s werelds grootste land- en tuinbouwbeurs. Bleker zegt tegen de NOS niet te zullen overstappen naar FvD.