Politiek

Ton Elias: Selçuk Öztürk probeerde mij uit te dagen tot vuistgevecht

18-02-2019 15:46

Aterling moesten we even opzoeken (alle definities hier) maar voormalig VVD Kamerlid Ton Elias maakte maandag op dat dekselse Twitter bekend dat DENK’er Selçuk Öztürk (die binnenkort naar de Eerste Kamer gaat) hem weleens heeft proberen uit te dagen tot een vuistgevecht.

Al te verwonderlijk is het niet, Öztürk is een klassieke zuiger die het bloed onder de nagels van zijn collega’s weet te halen. In november 2016 werd het bijna vechten met toenmalig VNL-Kamerlid Louis Bontes.

D66 Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma is vermoeden we niet zo’n vechtersbaas maar eind vorig jaar wist Öztürk de sociaal-liberaal tijdens een debat tot op het bot te tergen.

Afgelopen zomer was de DENK’er ook op dreef. Tijdens een debat over een initiatiefwetsvoorstel van de PVV over de terugzending van criminele Antillianen wist hij CDA Kamerlid Madeleine van Toorenburg zo op de kast te krijgen dat ze de plenaire zaal verliet.

Een week later werd tijdens een overleg met Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib duidelijk dat Öztürk na een nachtelijk debat foto’s (Creepy!) heeft gemaakt van Arib terwijl ze met haar dienstauto PVV-Kamerlid Martin Bosma een lift naar Amsterdam gaf. ‘Vuilspuiterij’ wist Öztürk een geïrriteerde Arib te ontlokken.

Vooralsnog laatste hoogtepunt is natuurlijk het debat met PVV’er Machiel de Graaf dat volledig uit de hand liep.

Dat belooft nog wat te worden in de Chambre de Reflection!