Media & TV

Karl Lagerfeld (RIP) in 25 bazenquotes

19-02-2019 14:28

“Vrouwen die klagen dat dunne modellen lelijk zijn, zijn zelf dikke mummies die met hun zakken chips voor de televisie zitten. Fashion gaat over dromen en illusies, niemand wil dikke vrouwen zien.

“De vrouw is de meest perfecte pop die ik vol genot en bewondering heb mogen aankleden.

“Ik ben voor prostitutie. Ik bewonder mensen die prostituee zijn. Het kan nooit erg leuk zijn om te doen. Gelukkig dat mensen het toch doen. Mensen moeten zich kunnen ontladen, anders worden het moordenaars.

“Een joggingbroek is een teken van verslagen zijn. Als je een joggingbroek hebt gekocht heb je de controle over je leven verloren.

“Prima om politiek-correct te zijn maar val anderen niet lastig met praten over politiek-correct zijn, want dat is het einde van alles. Wil je saaiheid creëren? Dan moet je vooral politiek-correct zijn in je gesprekken.

“IJdelheid is het gezondste wat in het leven bestaat.

“Vergiffenis is te makkelijk. Ik kan vergeten omdat het me niet langer interesseert, maar niet vergeven. Ik geef de voorkeur aan wraak.

“Frustratie is de moeder van alle criminaliteit, daarom zou er ook veel meer misdaad zijn zonder prostituees en pornofilms.

“Ik ben een soort fashion-nymfomaan die nooit een orgasme krijgt.

“Ik heb geen menselijke gevoelens.

“Kinderen krijgen? Nee, kinderen groeien te snel. Als je volwassen kinderen hebt lijk je zelf minstens 100 jaar oud. Dat wil ik niet.

“In een wereld waarin vlees wordt gegeten en mensen leren schoenen en kleding dragen is de discussie over bont erg kinderlijk.

“De zonnebril is mijn burka.

“Ik had ooit een interview met een of andere Duitse journaliste, een verschrikkelijk lelijke vrouw. Het was vlak na de val van de Muur, en ze droeg een trui die een beetje doorschijnend was. Ze had enorme tieten en een enorme zwarte BH. Ze zei tegen me: ‘Het is onbeleefd om je zonnebril op te houden. Kun je die afdoen?’ Ik zei: ‘Ik vraag jou toch ook niet om je BH uit te doen?’

“Ik haat intellectuele gesprekken met intellectuelen want ik geef toch alleen maar om mijn eigen mening.

“Werken is een beroep maken van verveeld zijn.

“Tattoo’s zijn verschrikkelijk. Alsof je altijd in een Pucci-jurk leeft. Misschien kan het nog als je jong en strak bent, maar…

“Selfies zijn verschrikkelijke dingen die je vervormen. De kin is te groot, het hoofd is te klein. Nee, selfies zijn elektronische masturbatie.

“Ik voer nooit intellectuele gesprekken. Ik ben enorm oppervlakkig. Ik ben gewoon een fashion designer.

“In een kleine zwarte jurk kan men nooit overdressed of underdressed zijn.

“Mensen die creatief werk doen moeten alleen kunnen zijn om hun batterijen op te laden. Je kunt niet 24 uur per dag in de spotlight staan en creatief blijven. Voor mensen zoals ik is alleen zijn een overwinning.

“Er goed uitzien is voldoende om mensen geïnteresseerd te laten zijn in je ziel.

“Ik houd van klassieke schoonheid. Het is een idee van schoonheid zonder standaard.

“Boeken zijn gebonden drugs zonder gevaar voor overdosis. Ik ben het gelukkige slachtoffer van boeken.

“Met vergevingsgezindheid houd ik me niet bezig. De andere wang toekeren is niet mijn ding.”