Binnenland

Kroongetuige motorbende Caloh Wagoh loopt leeg over vier moorden

20-02-2019 09:28

Kroongetuige Tony de G. (34) uit Schiedam heeft over zeker vier moorden nauwkeurige informatie verstrekt aan het Openbaar Ministerie. Het lid van motorbende Caloh Wagoh heeft ook uitvoerig verklaard over motorbendeleiders Greg R. (70) en Delano ’Keylow’ R. (48).

Dat melden bronnen rond het onderzoek naar de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Jaïr Wessels (30) in Breukelen op 7 juli 2017, schrijft De Telegraaf. Het OM heeft inmiddels bekendgemaakt dat er verklaringen liggen over twee moorden: die op Wessels en de liquidatie van Zeki Yumusak (42) in Rotterdam in 2017, die net als Wessels actief was in het criminele circuit.

De derde afrekening waarover kroongetuige Tony de G. in het geheim uitvoerig heeft verklaard bij politie en justitie, is de moord op Stefaan Bogaerts (55) in september 2017. Bogaerts woonde in het Belgische Brasschaat en werkte in de haven van Antwerpen. Hij kocht en verkocht zeecontainers, maar bouwde in de loop van de tijd fikse schulden op. De politie vermoedt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in harddrugs.

De G. zou ook gesproken hebben over een vierde liquidatie, die plaatsvond in 2017.

(ANP)