U zond in: Open brief aan Pieter Omtzigt (CDA) inzake ‘Hitler’-pensioenen

20-02-2019 16:20

“Geachte heer Omzigt,

Ik ben hogelijk verbaasd en verontrust over uw publieke woede over de ‘Hitler’-pensioenen die 34 mensen ontvangen. Hebt u dan werkelijk geen enkel idee dat uw directe politieke voorgangers in 1953 hebben besloten dat vrijwel alle SS-ers van Nederlandse afkomst, die hun Nederlanderschap verloren hadden op het moment dat ze in vreemde krijgsdienst traden, het Nederlanderschap terug te geven, met alle consequenties van dien?

En bovendien – waarom blaast u nu zo hoog van de toren, terwijl u zwijgt over de tienduizenden Nederlanders die in 1939-1945 door de oorlogsomstandigheden om het leven kwamen en nooit als oorlogsslachtoffer zijn erkend? Wat betekende dat hun honderdduizenden nabestaanden nooit recht hebben gehad op enig oorlogspensioen?

Waarom zwijgt u over luitenant Dirk Klop, in Nederlands legerofficier in actieve dienst, op 9 november 1939 bij het Venlo-incident door SS-ers vermoord, maar tot op de dag van vandaag niet als oorlogsslachtoffer erkend?

Waarom zwijgt u over de ruim tweehonderdvijftig Nederlandse zeelieden die van 1 september 1939 tot en met 9 mei 1940 door Duitse zeemijnen en torpedo’s om het leven kwamen?

Waarom zwijgt u over de tienduizenden bombardementsslachtoffers uit 1940-1945 – nooit als oorlogsslachtoffer erkend?

Misschien dat u eens de tijd moet nemen dit onderzoek te lezen. Een voorproefje op de grote groepen Nederlandse oorlogsslachtoffers en hun nabestaanden die dankzij uw CDA en haar directe voorgangers vele malen meer pensioenen en andere uitkeringen hebben misgelopen dan een handjevol ex-SS-ers ooit gekregen heeft.

Met vriendelijke groet,

Bart FM Droog”