Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mark Rutte

23-02-2019 09:01

Meneer Rutte,

In december stelde de prijsvergelijker Gaslicht.com dat de energierekening van een gemiddeld gezin dit jaar met 360 euro zou stijgen. Een andere, Pricewize.nl, kwam uit op 327 euro.

Op Kamervragen van de PVV-fractie bezwoer staatssecretaris Mona Keijzer namens uw kabinet dat de energierekening met 109 euro zou stijgen.

“Laten we de mensen niet onnodig bang maken”, voegde Mona Keijzer er nog aan toe.

Deze week bleek uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat staatssecretaris Mona Keijzer gelogen had. De verhoging wordt 334 euro netto, waardoor gas en elektriciteit dit jaar 19,2 procent duurder worden en uitkomen op 2074 euro (netto!) voor een gemiddeld Nederlands gezin.

En wat was gisteren uw reactie tijdens uw wekelijkse praatje pot met de media?

Ik baal enorm van die verwarring.”

Daar kopen al die gezinnen niks voor.

Bovendien: er ís helemaal geen verwarring.

Uw staatssecretaris stond daar in december glashard te liegen. En dat wist iedereen. Het duurde alleen even twee maanden voor het CBS de leugen staafde met cijfers.

Ik raak er steeds meer van overtuigd dat u er alles aan gelegen is om na mei uw handen vrij te hebben voor een nieuw baantje binnen de EU.

Iemand die de kiezers namelijk keer op keer zo schoffeert als u doet, wíl gewoon op 20 maart via de indirecte Eerste Kamerverkiezingen dat er een einde komt aan zijn verblijf in dat Torentje.

Nou, dan gaan we dat regelen!

Groet,

JanD

PS. Lees anders even me nieuwe nieuwsbrief.