Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse Klaver

26-02-2019 09:01

Baby deals

Beste Jesse,

In de laatste peiling van Maurice de Hond stond GroenLinks op 18 zetels.

Een week daarvoor had het congres van GroenLinks een zogenaamde BDS-motie tegen Israël aangenomen. ‘BDS’ staat voor ‘boycott, divestment and sanctions’ en komt neer op: koop geen joodse waar (en neem hun eigendommen af en stel sancties tegen ze in).

Eén zeteltje winst leverde het op.

De BDS-beweging, veertien jaar geleden ontstaan na een oproep van bijna 175 Palestijnse organisaties die de inwoners van Israël een kopje kleiner wilden maken, is zeer omstreden. Wat jouw congres is, is bijvoorbeeld in een land als Frankrijk door de hoogste rechter verboden, omdat het een oproep tot discriminatie is.

Betekent het feit dat jouw partij in de peilingen op 18 zetels staat nou dat 12 procent van de Nederlandse bevolking antisemitisch is?

Nee, 16,67 procent.

Want ook DENK spint garen bij het volgen van de islamitische agenda en staat inmiddels op 7 zetels in de peilingen (wat de komende decennia vooral met dank aan jouw partij fors meer gaat worden).

Vraagje: van jouw partij herdachten gisteren nogal wat mensen de Februaristaking van 1941. Voelen die lui dan niet dat dat wringt?

Groet,

JanD

PS. Me nieuwe nieuwsbrief is uit!

UPDATE O, het was een officiële antisemieten-meet-up. Zeg dat dan!