Binnenland

Docent geschorst na dramterreur moslimleerlingen: ‘profeet beledigd’

26-02-2019 09:33

Update: volgens de docent in kwestie heeft “de directeur van de school in een aantal zaken ernstig gefaald”.

De directie van het Hoofdvaart College in Hoofddorp heeft een techniekinstructeur geschorst wegens de vermeende belediging van de profeet Mohammed, meldt De Telegraaf.

Leerlingen van de vmbo-school klaagden eind januari over een incident in de klas. Dat leidde tot een schorsing van de leerkracht. De Telegraaf citeert uit de schorsingsbrief van de directie: “U heeft gezegd dat Mohammed getrouwd was met een meisje van acht jaar oud en dat in Nederland een volwassen man die trouwt met een meisje van acht als pedofiel wordt gezien.”

De techniekinstructeur zit sindsdien thuis en ontkent de beschuldiging: “Ik respecteer ieders geloof en zou me nooit beledigend uitlaten, ook niet over de islam.”

Scholenkoepel Dunamare Onderwijsgroep heeft de schorsing met maximaal drie maanden verlengd wegens “de sociale veiligheid van de leerlingen en de vereiste rust en orde binnen de school”.

De leerkracht heeft een klacht ingediend bij de onafhankelijke Commissie van Onderwijsgeschillen.

(ANP)

Deze situatie is in een profetische roman van de Franse auteur Michel Houellebecq gek genoeg al tot in detail omschreven: een maatschappij die zich zonder slag of stoot onderwerpt aan de islam. Vanuit onderwijs, politiek, media, alle maatschappelijke velden buigen en kruipen en bukken steeds een beetje meer, totdat de moslimstaat een feit is. Uiteindelijk is het land Onderworpen.

(TPO)