Doneer aan TPO
 

Subsidie: u betaalt 6 ton euro per jaar aan het Nederlands Instituut in Marokko te Rabat

Vanaf heden, elk jaar weer

Door: , 16:49, 26 februari 2019
Oud-Hollandsche Florijnen. ANP XTRA JEROEN JUMELET

Vanaf heden, elk jaar weer

Het Nederlands Instituut in Marokko (NIMAR) in Rabat krijgt een structurele subsidie van het ministerie van Onderwijs, maakte de Universiteit Leiden, eigenaar van het instituut, bekend. Het gaat om een jaarlijks bedrag van 600.000 euro.

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) kwam tot dit besluit na een evaluatie van het instituut. Het NIMAR in Marokko krijgt eenzelfde bedrag van het ministerie van Buitenlandse Zaken en nog eens 1,2 miljoen van de Leidse universiteit zelf.

Het instituut biedt in Nederland ingeschreven studenten de mogelijkheid om kennis op te doen van de Marokkaanse talen, cultuur, godsdienst, de Arabische wereld en West-Afrika. “Dankzij eeuwenoude betrekkingen met de Arabische wereld heeft de Universiteit Leiden aanzienlijke kennis over de talen en culturen van Marokko kunnen opbouwen, kennis waarmee de Nederlandse samenleving haar voordeel kan doen. De universiteit doet onderzoek op vele terreinen waaronder Berber en Arabisch, geschiedenis, islam, antropologie en recht”, aldus de universiteit.

Het NIMAR, waar minder dan tien mensen werken, bestaat sinds 2006 en viel voorheen onder de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2013 werd de subsidie ervoor stopgezet. Het instituut maakte in 2017 een doorstart.

Anp

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace