Doneer aan TPO
 

Voetbalfans kalken in Rome naam Anne Frank en een hakenkruis op een muur

Vaker antisemitisme in aanloop naar derby AS Roma - SS Lazio

Door: , 18:57, 28 februari 2019
Anne Frank.

Vaker antisemitisme in aanloop naar derby AS Roma - SS Lazio

Voetbalfans in de Italiaanse hoofdstad Rome hebben de slogan ‘Anne Frank fan van Roma’ gekalkt op een muur bij het Circus Maximus. Ook was er een hakenkruis bij getekend en een ondertekening met de letters SSL (Società Sportiva Lazio). De bekladding is donderdag snel verwijderd, meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Over twee dagen wordt in Rome de derby AS Roma – SS Lazio gespeeld.

Twee jaar geleden ontstond ophef toen aanhangers van Lazio overal stickers hadden geplakt met Anne Frank in een shirt van AS Roma en antisemitische teksten hadden gekalkt op het Olympisch Stadion in Rome.

Elders in de Italiaanse hoofdstad werd donderdag op een muur de tekst “Ik wil homo’s, zigeuners en joden in de gasovens” ontdekt, eveneens vergezeld van een hakenkruis. Een voorman van de Romeinse homobeweging noemt deze bekladding zorgelijk.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace