Politiek

Aan de heren Segers, Van der Staaij en Buma

02-03-2019 09:01

Beste heren,

Je leert een mens niet kennen door zijn woorden, maar door zijn daden.

Ik las dat jullie, heren Segers en Van der Staaij, er ernstige problemen mee zouden hebben als het Forum voor Democratie van Thierry Baudet straks in het Europees Parlement deel gaat uitmaken van de ECR-fractie, waarin de ChristenUnie en SGP zitten.

Jullie proberen de aansluiting van FvD vooral te voorkomen door te wijzen op Baudets warme banden met Poetin (LOL). Dat frame gaat er vooral bij de Poolse fractieleden, die na de Brexit de grootste delegatie hebben, in als Gods woord in een ouderling.

Op zich staat het jullie natuurlijk hartstikke vrij om jullie te verzetten tegen Baudets aansluiting bij de ECR, de ‘European Conservatives and Reformers’.

Het grappige is alleen wel dat we ChristenUnie en SGP niet hoorden toen op 12 november 2013 de AK-Partij van de Turkse dictator Erdogan zich aansloot bij de ECR-familie. En evenmin in de jaren daarna…

Ik weet het niet hoor, maar wat jullie vriend Erdogan allemaal flikt in eigen land (en in de diaspora) lijkt me toch een tikkeltje erger dan de voornemens die Thierry Baudet heeft met Nederland en de EU.

Brengt me op u, meneer Buma.

Tot het moment dat dictator Erdogan zich aansloot bij die club van Segers en Van der Staaij was hij lid van úw ‘Europese familie’, de EPP (European People’s Party). En het is niet dat hij daar in 2013 uitgegooid is, hè. Hij stapte zelf over naar de ECR. Uw partij, het CDA, heeft dus evenveel boter op het vrome hoofd als uw christenbroeders Segers en Van der Staaij.

Wie niet met Thierry Baudets FvD wil samenwerken, maar wel gezellige familiebijeenkomsten houdt met de Turkse dictator Erdogan, die heeft aan de hemelpoort te zijner tijd echt iets uit te leggen.

En as we speak aan de kiezers.

Groet,

JanD