Politiek

Apeldoornse SP-fractievoorzitter Sunita Biharie krijgt internetriool over zich heen omdat ze TPO-column Ronald van Raak (SP) liket

03-03-2019 18:32

SP-politica Sunita Biharie (Screenshot TEDxApeldoorn)

Interview in De Stentor met de Apeldoornse SP-fractievoorzitter (en Joop-columnisteSunita Biharie zondagmiddag.  Ze had afgelopen week de TPO-column van Ronald van Raak over Tunahan Kuzu en Sylvana Simons op haar Facebook-timeline aanbevolen met de tekst “Mensen kunnen dit vervelend vinden maar hij heeft 100 procent gelijk.” En dat viel niet in goede aarde, ze moest dus kapot, vertelt ze zondag aan de krant. Enkele ontluisterende quotes.

“Ik werd een huisslaaf genoemd. Die hielpen destijds de meesters bij het onderdrukken van de slaven in het veld. Ik ben geboren en getogen in Nederland. Het moet niet gaan over kleur, of bij wijze van spreken schoenmaat. Je moet gewoon je mening kunnen geven, zonder dat je in kwalijke hokjes wordt geduwd.

(-)

Er ontstond een georganiseerd offensief tegen mij. Ik heb oproepen gezien om mij lastig te vallen. Dat is dan ook tientallen keren gebeurd. Ik zou mijn carrière een boost willen geven door de witte mensen te helpen. Ik ben van vrijdag op zaterdag de hele nacht wakker gebleven om te zien en te bevatten wat er gebeurde. In plaats van dat ik alleen privé getinte berichten op Twitter weggooide heb ik per ongeluk al mijn tweets verwijderd. Ik sta voor het vrije woord. Ik sta voor vrijheid van meningsuiting, daar hebben ook mensen waarmee ik het niet eens recht op. Maar ik ben geschrokken van de krachten die vrij kwamen. Ik snap niet dat mensen elkaar daar niet in corrigeren.

(-)

Ik was echt even van mijn à pro-pos, maar ik  heb het laten bezinken. Ik hoop dat het weer kan gaan over écht belangrijke onderwerpen. Er leven mensen in Nederland in armoede. Dat vind ik een schande en daar gaat het veel te weinig over.’’

Zie daar de stand van het land anno 2019. De ene SP’er steunt een opiniestuk van de andere SP’er maar schijnbaar verkeerde mening en bovendien ook nog eens het verkeerde platform en dan moet je dus kapot.

Biharie aanvullend op Twitter:

Of zoals Ronald van Raak in 2017 in zijn 250ste TPO-column schreef:

“Het is niet alleen de vraag waarom ik schrijf voor een rechtse site als TPO, het is ook de vraag waarom TPO een socialist als mij aan het woord laat. Daarover zal bij de redactie toch ook heus wel eens een klacht komen?

Toch doen ze het, al vier jaar lang, vandaag alweer voor de 250e keer. Ik snap het dat mensen soms vragen hebben over dit experiment, maar als het aan mij ligt gaan we nog even door. In onze democratie moeten we altijd met elkaar blijven spreken.”

Zo is ‘t maar net.