Buitenland

Epidemie van zomaar doodgestoken tieners teistert Groot-Brittannië

05-03-2019 10:41

Engeland is opnieuw opgeschrikt door een moord op een tiener die is doodgestoken zonder duidelijk motief. Sinds begin dit jaar zijn volgens Britse media al tien tieners in de leeftijd van 14 tot 19 jaar met messteken om het leven gebracht.

In een rijk villadorp bij Manchester, Hale Barns, werd afgelopen weekend de 17-jarige Yousef Ghaleb Makki doodgestoken in een rustige straat. Makki zat op een dure particuliere school in Manchester. Twee leeftijdgenoten van Makki zijn door de politie als verdachten aangehouden. Volgens Britse media wonen de verdachten in peperdure woningen niet ver van de plaats van de moord. Net als bij eerdere steekpartijen is het motief van deze steekpartij weer onduidelijk.

De avond voor de moord op Makki werd in een park in Londen een 17-jarige vrouw, Jodie Chesney, in de rug gestoken met een mes en overleed. Ze werd zonder duidelijke aanleiding aangevallen door twee gemaskerde mannen die nog spoorloos zijn. Chesney was de vijfde tiener die dit jaar in Londen werd doodgestoken. In Birmingham vonden drie dodelijke incidenten plaats en in Sunderland één.

(ANP)