Media & TV

Meer dan 16 miljoen Nederlanders keken niet naar het RTL-verkiezingsdebat

08-03-2019 11:49

Het eerste verkiezingsdebat over de Provinciale Statenverkiezingen is donderdagavond bekeken door 938.000 kijkers. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

In het debat kruisten diverse landelijke lijsttrekkers de verbale degens. Het ging onder meer over het klimaat, immigratie, Zwarte Piet en de jaarwisseling. Over de provincie werd eigenlijk nauwelijks gepraat.

Ook mocht D66-fractieleider Rob Jetten er op los liegen en desinformatie verspreiden.

Volgens een woordvoerder van de stichting zijn het goede kijkcijfers voor een debat voorafgaand aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. “Maar het is lastig een vergelijking te maken met andere jaren”, legt hij uit. “Een debat met landelijke lijsttrekkers op deze manier vond in het verleden niet echt plaats.”

De bekendmaking van het songfestivalliedje van Duncan Lawrence in DWDD (NPO) trok 1,4 miljoen kijkers. Daarmee werd het programma niet beter bekeken dan op andere avonden. Het best bekeken programma van de donderdagavond was, heel traditioneel, het NOS Staatsjournaal van 20 uur. Hier keken 2 miljoen mensen naar.

Anp/TPO