Doneer aan TPO
 

Meer dan 16 miljoen Nederlanders keken niet naar het RTL-verkiezingsdebat

Jammer, hebben ze de leugens van Rob 'nepnieuws' Jetten (D66) gemist

Door: , 11:49, 08 maart 2019

Jammer, hebben ze de leugens van Rob 'nepnieuws' Jetten (D66) gemist

Het eerste verkiezingsdebat over de Provinciale Statenverkiezingen is donderdagavond bekeken door 938.000 kijkers. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

In het debat kruisten diverse landelijke lijsttrekkers de verbale degens. Het ging onder meer over het klimaat, immigratie, Zwarte Piet en de jaarwisseling. Over de provincie werd eigenlijk nauwelijks gepraat.

Ook mocht D66-fractieleider Rob Jetten er op los liegen en desinformatie verspreiden.

Volgens een woordvoerder van de stichting zijn het goede kijkcijfers voor een debat voorafgaand aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. “Maar het is lastig een vergelijking te maken met andere jaren”, legt hij uit. “Een debat met landelijke lijsttrekkers op deze manier vond in het verleden niet echt plaats.”

De bekendmaking van het songfestivalliedje van Duncan Lawrence in DWDD (NPO) trok 1,4 miljoen kijkers. Daarmee werd het programma niet beter bekeken dan op andere avonden. Het best bekeken programma van de donderdagavond was, heel traditioneel, het NOS Staatsjournaal van 20 uur. Hier keken 2 miljoen mensen naar.

Anp/TPO

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace