ANP-fotogoud: #WomensMarch in Lieve Stad weer onbedoeld hilarisch

09-03-2019 18:51

Volkskrant-columnistes lezen Geenstijl.nl.

Ah, Women’s March, dat betekent ANP-beeldbankparelduiken naar clichés, humorloosheid en uit Amerika gekopieerde nonsens, oftewel, het hedendaags feminisme in een notendop. De overdosis Engelstalige protestborden valt op, slogans jatten én ook nog vertalen gaat ook lastig als je alles parttime doet natuurlijk, dan moet je keuzes maken.

Dan de interessante onderwerpen: zijn er jetsers? Die zijn er. Hebben we een beetje onderaan gezet anders klikt u dit topic meteen weg want gaap, drammende vrouwtjes, die hebt u thuis ook op de bank zitten.

Womens march 2019, een bloemlezing:

We trappen af met een voormalig minister. Liliane Ploumen houdt nog steeds de waardigheid, politesse en het decorum hoog, passend bij een voormalig bewindsvrouwe. Poserend naast een bord ‘Hou je bek en bef me.’

Ah, dat zien we graag, doelgericht zoeken naar oplossingen. Tips: stoppen met deeltijdwerken. Geen fopstudies meer doen. Niet op halve kracht gaan werken voor/tijdens/na het kinderen baren/zogen/opvoeden. Succes en zet hem/haar op!

Hier een mansplainend grapje over het gezanik van de vrouwtjes over rape culture en seksualisering en WAAROM MAG DIT DAN WEL?!?!

Nou. De meeste vrouwen (en sommige mannen) doen dit vooral voor de hobby. Zeg maar, in deeltijd. Oh wacht! We snappen ‘m. Parttime = ‘a real job’ natuurlijk, naar vrouwenstandaarden.

Zeg dat wel. Geen zorgen, meis, dit punt ontgaat echt helemaal niemand.

Dus omdat mannen niet snappen hoe krachtig de vagina is, proberen ze die te onderdrukken? Logica is niet echt een vrouwending he? En biologie ook niet echt, aan het tekeningetje te zien. Nouja, geeft niks, koken, zeuren, emoties boven feiten stellen en kinderen verzorgen moet ook gebeuren.

Het causaal verband ontgaat ons even. Als je al je larf wil inzetten als kindsoldaat voor mama’s denkbeeldige oorlog tegen het denkbeeldige patriarchaat, hang het arme schaap dan op zijn minst een coherent verhaal om het nekje. Nu staat die lieverd voor de rest van zijn leven in de ANP-beeldbank te kijk met een kreet die het logische equivalent is van met een blote voet in een LEGO-blokje stappen. Pijnlijk en irritant.

Ah, de obligate kwarktassen waarover Pritt van GeenStijl geen zin had om een grapje te maken. Hij heeft gelijk ook, zo grappig zijn ze eigenlijk niet. (PS: “LIEVE STAD!” schreeuwt hier iemand op de Islas.)

NOU LAAT DIE VROUWTJES EENS WAT ZEGGEN OVER ISLAM MAAR NEE DAT DURVEN ZE NI…oh. Wacht. Wauw. Okee, die zagen we niet aankomen. HUP Oumm Al-Etta Yacoubi!