Politiek

Dankzij TPO hoeft niemand roomser dan de paus te zijn

10-03-2019 14:30

De papieren courant NRC Handelsblad ging de wijken in en bevroeg 300 Nederlanders over de klimaatdiscussie in het artikel Buurtonderzoek Klimaat: ‘Ik hoef niet roomser dan de paus te zijn’. Logischerwijze stuitten de verslaggevers op een TPO-lezer:

“Ook volgens Ger van der Eijk (71) heeft de mens weinig te maken met het gestegen CO2-gehalte: duizenden jaren geleden was dat volgens hem veel hoger dan nu. Van der Eijk woont met zijn vrouw in een vrijstaand huis in Rijswijk, waar hij tijdens het gesprek een likeurtje drinkt. Hij leest veel, vooral op The Post Online. “Er moet 1.000 miljard geïnvesteerd worden zodat de aarde 0,0003 graden minder opwarmt. Dat geld kun je beter besteden aan de zorg, of aan het uitroeien van malaria.”

Verstandige man die Ger van der Eijk. Want TPO is een uitstekende bron – óók – als het over de klimaatdiscussie gaat. Zo ontdekte Paul Hekkens afgelopen week dat radicaal van het gas af gaan ook voor voorstanders van CO2-reductie niet de beste oplossing is. Ook praatten we u bij over de subsidie op zonnepanelen en legden we Haagse spelletjes rondom het Klimaatakkoord bloot. Katinka van Cranenburgh noteerde op haar beurt dat ze in Ghana lachen om de klimaatvoorstellen van GroenLinks en Syp Wynia legde vast dat de klimaatcoalitie gouden bergen belooft maar dat de onderbouwing erg dun is.

Wees dus zoals TPO-lezer Ger van der Eijk en volg de klimaatdiscussie op de voet.

Wat ons brengt op het volgende: die verhalen leest u gratis maar kosten wel geld. Daarom bevelen wij u vriendelijk TPO+ aan. Sowieso is een abonnement op TPO+ nemen een geweldig idee. Want behalve onbeperkt toegang tot exclusieve topartikelen van Hans van WilligenburgJurriaan MaessenBert BrussenSietske Bergsma, elke zondag de officiële Bassiehof van Bas Paternotte, Britse nieuwsupdates van Onze Man In Londen en, in de toekomst, nog veel meer klinkende namen kun je als TPO+-abonnee ook nog eens reageren en reacties lezen, wordt de complete TPO.nl-site speciaal voor u geheel bevrijd van irritante banners, pop-ups en alle overige reclame (op een incidentele verwijzing naar een fijn boek van Bol.com na), wordt er inmiddels hard gewerkt aan een speciale TPO+-nieuwsbrief en bedenken we steeds meer nieuwe, exclusieve delicatessen voor de ware TPO+-fijnproevers.

Likeurtje, iemand?

tpo+ plus TPO+