Doneer aan TPO
 

Zeer ruime meerderheid Nederlanders wil gewoon Michael Jackson luisteren via radio

'Van ondervraagden geeft 68% aan dat documentaire geen effect heeft op beleving van muziek Michael Jackson'

Door: , 20:59, 11 maart 2019
Topartiest Michael Jackson in Smooth Criminal. Screenshot Youtube.

'Van ondervraagden geeft 68% aan dat documentaire geen effect heeft op beleving van muziek Michael Jackson'

Slechts een op de drie Nederlanders vindt dat de muziek van Michael Jackson niet meer op de radio kan worden gespeeld na het uitzenden van de omstreden documentaire Leaving Neverland. Dat blijkt uit een peiling van bureau GfK onder ruim 1800 Nederlanders in opdracht van staatsradio 3FM (NPO).

In de film vertellen twee mannen die lang bevriend waren met Jackson hoe zij jarenlang seksueel misbruikt zouden zijn door de zanger. De film heeft wereldwijd tot veel controverse geleid. Sommige radiostations in onder meer Canada en Nieuw-Zeeland draaien de muziek van de zanger niet meer gingen over op ouderwets boekverbranden censureerden de muziek van de zanger; op zeker twee plekken zijn standbeelden van Jackson verwijderd. Fans zijn woest over de film, omdat zij menen dat hun idool postuum wordt zwartgemaakt en hij zich niet meer kan verdedigen.

Van de ondervraagden geeft 68 procent aan dat de documentaire geen effect heeft op hun beleving van de muziek van Michael Jackson. Twee op de vijf ondervraagden geven zelfs aan dat hun beeld van de persoon Michael Jackson niet is veranderd. Een aantal deugende 3FM-dj’s gaf eerder al aan momenteel geen nummers van de ‘King of Pop’ te willen draaien.

NPO Staatsradio 2-coryfee Jeroen Kijk in de Vegte kan zich vinden in de uitslag van het onderzoek. “Het blazoen van de mens Michael Jackson is zeker besmet, maar zijn geniale muziek overstijgt die kennis voor mijn gevoel toch”, stelt hij. “Ik geloof dat die twee mannen de waarheid spreken en die verhalen zijn verschrikkelijk. Maar als je de muziek moet afschrijven van iedere artiest waar een steekje los zat of die dingen heeft gedaan die het daglicht niet kunnen verdragen, dan blijven alleen Sieneke en Krezip over.”

Anp/TPO

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace