Doneer aan TPO
 

Extreemrechtse terreuraanslag Nieuw-Zeeland, de bodycambeelden in SFW-screenshots

Voor als u de video niet wilt zien, niet mag zien, niet kunt vinden of alleen de minder ziekmakende beelden wilt zien

Door: , 13:39, 15 maart 2019
Extreemrechtse terrorist Brenton Tarrant schoot tenminste 50 moskeebezoekers dood in Christchurch, Nieuw-Zeeland.

Voor als u de video niet wilt zien, niet mag zien, niet kunt vinden of alleen de minder ziekmakende beelden wilt zien

Screenshots van de meer dan zestien minuten durende video die de extreemrechtse terrorist Brenton Tarrant met zijn bodycam maakte tijdens zijn massamoordende terreuraanslag op bezoekers van een moskee in Christchurch, Nieuw-Zeeland. De video is onder andere via deze link integraal te bekijken, zolang het nog duurt, want poortwachters en andere moralisten doen er alles aan de beelden offline te halen. Wat raar is, omdat je toch zou moeten willen dat zoveel mogelijk mensen getuige zijn van dit soort gruwelijke terreur, opdat niemand ooit kan zeggen een en ander niet te hebben geweten als de geschiedenis er over moet oordelen. Dat geldt voor video’s van islamtische ISIS-terreur, maar evengoed voor video’s van extreemrechtse nazi-terreur. Dumpert heeft overigens een verkorte versie online staan.

U hoeft deze beelden niet te bekijken uiteraard. Maar het moet wel mogelijk zijn, en blijven, ze te bekijken als u het wel wilt zien. Anderen zouden sowieso nooit voor u moeten kunnen bepalen wat u wel of niet mag zien want dat kunt u het beste zelf, of erger: wat u wel of niet kunt zien. Helaas denken moralisten, politici en hun vele lakeien daar anno 2019 heel anders over. En helaas zijn er steeds meer mensen die er zo over denken. De kans dat het over een aantal jaar helemaal onmogelijk is om nog vrij op een voor iedereen toegankelijk internet dit soort beelden te kunnen zien is beangstigend groot, in elk geval binnen de EU waar online censuur zo’n beetje als nieuwe deugd wordt gezien.

Onderstaande screenshots zijn bewerkt zodat ze door iedereen kunnen worden bekeken, ook door mensen met een zwakke maag of andere mensen die gevoelig zijn voor bloederige beelden. Die rare strepen en vlekken zijn dus lichamen.

De beelden zijn chronologisch geplaatst: de video begint met de terrorist die in zijn auto stapt, een paar minuten rondrijdt terwijl hij naar een waarschijnlijk Servisch nationalistisch liedje luistert, een tijdje stopt en zichzelf filmt, vervolgens parkeert bij een moskee, binnen in de moskee iedereen neerschiet, terugloopt naar zijn auto om nieuwe wapens en munitie te halen, weer terug in de moskee iedereen die hij al heeft neergeschoten en dood op de vloer ligt nogmaals beschiet, naar buiten loopt en daar voorbijgangers neerschiet, een vrouw in iets wat lijkt op een burka neerschiet, terwijl de vrouw om hulp schreeuwt haar van dichtbij door het hoofd schiet, in de auto stapt en (over de doodgeschoten vrouw heen) wegrijdt, met een shotgun een aantal keer dwars door de vooruit schiet, daarna met een shotgun een aantal keer dwars door de zijruit schiet en ogenschijnlijk kalm verder rijdt als keurige verkeersdeelnemer terwijl op de achtergrond steeds meer sirenes zijn te horen.

Over de vele rare witte teksten die te zien zijn op de wapens, magazijnen en body armor van de terrorist vindt u in dit draadje veel nuttige info. De Nederlandse journaliste Nikki Sterkenburg heeft in dit draadje interessante info over de dader en zijn motieven verzameld.

Update via ANP: “Onderweg was in de auto een strijdlied te horen uit de Servische Balkan, waar het verjagen van Bosnische-moslims of Bosniakken wordt bezongen (Verdrijf de kebab). De 17 minuten durende video toont behalve de gruwelen die Tarrant aanricht, ook het wapenarsenaal waarmee. Dat is uitgebreid en vuurwapens en munitiedozen zijn beplakt met namen zoals die van Breivik en een Servische ridder uit de 14e eeuw, en die van een Montenegrijnse generaal die Ottomanen in de 19e eeuw bestreed.”

 

 
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace