Marketing

Bodem van Bitcoin maakt niet uit, hij gaat opnieuw pieken

17-03-2019 13:33

Momenteel staat een groot deel van de mensen zeer sceptisch tegenover de bekendste cryptomunt, de Bitcoin. Toen de koers van de Bitcoin begin 2018 dramatisch daalde van zo’n 20.000 dollar tot onder de 8000 dollar groeide bij veel mensen de scepsis tegenover de virtuele munteenheid. Velen zagen hierin het bewijs dat de Bitcoin een luchtkasteel is.

Sinds eind 2018 schommelt de koers van de Bitcoin ergens tussen de drie- en vierduizend dollar.

Er is echter ook een heel ander geluid te horen binnen de cryptocurrency-wereld.

Analisten als Josh Rager (bekende in het wereldje met tienduizenden twittervolgers) en Zhu Fa (oprichter van mega Bitcoin mining pool Poolin – verantwoordelijke voor meer dan een tiende van de totale wereldwijd cryptohashing) verwachten beiden zulke hoge koersen in de nabije toekomst dat een verschil tussen en achttienhonderd of zesendertighonderd dollar nu op langere termijn slechts neerkomt op een klein verschil van zo’n vijf à zeven procent. De voorspellingen van mogelijke topkoersen lopen tot aan het miljoen dollar per losse Bitcoin. Rager stelt dat nu waarschijnlijk het laatste moment is waarop een doorsnee consument zelf een hele Bitcoin kan kopen.

Eigenlijk is het volgens de Bitcoin-beleggers dus niet zo belangrijk wat de koers op dit punt precies doet omdat volgens hen een veel langere termijn er werkelijk toe doet. Toch staan veel beleggers langs de zijlijn te wachten totdat de Bitcoin de bodem bereikt heeft en ze opnieuw in kunnen stappen.

Volgens Rager is de bodem nu dus eigenlijk al bereikt, ook als de koers nog een tijd blijft schommelen. Hij verwacht dat het nog ongeveer vijf jaar zal duren voordat de Bitcoin op een torenhoge koers zal staan die de koersen van dit moment zal doen verbleken. Of hij gelijk krijgt zal de tijd ons leren, maar zeker is dat hij niet de enige is die er zo positief instaat.

Als de analisten gelijk krijgen kunnen de mensen die nu Bitcoins hebben met een beetje mazzel over vijf jaar een Bitcoin verkopen met een mogelijke waarde van misschien wel één miljoen euro.