Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de kiezers (8/10)

18-03-2019 09:31

 Computer algemeen

Beste kiezers,

Misschien hadden jullie het nog niet door, maar ik wil dat het huidige kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie verdwijnt, voor het te laat is.

Waarom? Omdat Rutte 3 begeesterd is geraakt door de klimaatmaffia, de migratiemaffia en de Brusselse maffia.

En dat wordt nog erger na de verkiezingen van woensdag, want dan kan dit kabinet sowieso niks zonder de steun van het vréselijke GroenLinks van het reken-, taal- en kluswonder Jesse Klaver.

Het Klimaatakkoord, dat ons van het gas, uit de auto en in de financiële misère gaat storten, moet van tafel. En dat lukt alleen als er een wederopbouwkabinet komt van VVD (de oude VVD dan), FvD, PVV, CDA en SGP. Dat is gezien de peilingen een reële optie, dus dat hoeven we alleen (via de getrapte Eerste Kamerverkiezingen) maar even te regelen. En ja, op zo’n kabinet valt ook heel veel kritiek te hebben (ik zal de eerste zijn), maar het alternatief (Jesse 1) is duizend keer erger.

Ik krijg regelmatig de vraag: “Wat moet ik dan stemmen?”

Nou moet je van mij helemaal niks, maar als je niet wilt dat ‘Rutte 3’ ‘Jesse 1’ wordt, is het slim om op een partij te stemmen die géén gedoogsteun (of erger) gaat geven aan Rutte 3.

FvD, PVV, SP, 50PLUS en Partij voor de Dieren liggen dan het meest voor de hand. De vraag is: in hoeverre vertrouw je politici die dat (min of meer) beloven? Het blijven immers politici :-) Dat moet je zelf maar beoordelen.

Ik krijg ook regelmatig de vraag: “Wat stem je eigenlijk zelf?”

Aangezien ik er een groot voorstander van ben dat journalisten transparant zijn, zal ik dat hier maar gewoon vertellen.

Ik stem deze keer PVV.

Dat heeft te maken met mijn hang naar vrijheid, mijn voorliefde voor underdogs en mijn verloren geloof in de integriteit van politici.

Ik heb begin vorig jaar The Post Offline opgericht. Een ‘verzetskrantje’. In eerste instantie omdat de huidige politieke elite in Den Haag en Brussel steeds nadrukkelijker de vrijheid van meningsuiting (VvMU) en vooral de vrijheid van meningsvorming (VvMV) begon aan te tasten.

Hoe bizar het ook klonk: alleen met een papieren krantje, waarvan de inhoud bij de lezers thuis wordt bezorgd en dat zonder advertenties kan bestaan, kun je voorkomen dat de overheid de verspreiding van je ‘content’ kon (laten) verhinderen en dat de overheid weet wie wat leest.

In Nederland is D66-minister Kajsa Ollongren de verpersoonlijking van het in ‘1984’ door George Orwell adequaat beschreven kwaad. De énige politicus die dit kwaad vanaf de eerste dag bestrijdt, is PVV’er Martin Bosma. Verder niemand.

Martin Bosma komt op voor de vrijheid die mij zo lief is en die de politieke elite aan banden aan het leggen is, met onder veel meer het nepnieuws over ‘nepnieuws’, de eisen aan internetbedrijven om onwelgevallige meningen te ‘deplatformen’ en de dreiging met wettelijke censuur- en strafmaatregelen zoals die in Frankrijk en Duitsland al gelden. Hij is op het gebied van de VvMU en de VvMV wat CDA’er Pieter Omtzigt op het MH17-dossier was tót die zich vanwege de coalitiebelangen liet wegmanipuleren.

Nu ik toch namen noem: Fleur Agema.

Terwijl de politieke elite de gezondheidszorg uitsluitend nog met de rekenmachine benadert, doet PVV’er Fleur Agema dat ook met haar hart. En dan niet alleen in verkiezingstijd, zoals D66-voorman Rob Jetten en CDA-minister Hugo de Jonge begin deze maand, maar altijd.

Daarmee is zij één van de heel weinige politici die echt opkomt voor de generatie die het hardst geraakt wordt door de bezuinigingen op de zorg: de generatie die dit land heeft opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog.

Zet de kilte van GroenLinks-jonkvrouw Corinne de Jonge van Ellemeet (beter bekend als ‘Corinne Ellemeet’, want dat klinkt wat volkser) met haar plan om geriaters verplicht te laten ‘meekijken’ bij 70-plussers die in het ziekenhuis komen voor een nieuwe heup of chemotherapie eens tegenover de bevlogenheid van Fleur Agema voor mensen die het minder goed hebben getroffen in het leven. Dan zou je je toch juist dood schamen als je op GroenLinks stemt?

En dan de man die -op Theo van Gogh na- het beste bewijs is dat de vrijheid waarmee ik ben opgegroeid niet meer vanzelfsprekend is: Geert Wilders. Sinds oktober 2004 krijgt de PVV-leider 24 uur per dag, 7 dagen per week de meest verregaande beveiliging die in dit land mogelijk is. Later dit jaar ‘viert’ hij zijn derde lustrum als gevangene van de uitwassen van de islam.

Waar al die leden van de politieke elite de Nederlandse bevolking keer op keer kunnen bedonderen op hun route naar hun volgende door partijgenoten geregelde baantje, staat op alleen maar de méning van Geert Wilders letterlijk de doodstraf.

Alleen dat al is reden genoeg om uit solidariteit eens een keer op de PVV te stemmen.

Het verschil met eerdere gelegenheden is dat het nu ook echt zin heeft. Een stem op de PVV is niet alleen een proteststem, waarmee premier Rutte net zo hard lachend zijn kont afveegt als met de uitslag van referendums. Een stem op de PVV is ook een stem die binnen een paar maanden een einde maakt aan het bewind van het VVD/CDA/D66/ChristenUnie-kabinet.

Als er namelijk ooit een mogelijkheid was te zorgen dat het kabinet in de Eerste Kamer haar meerderheid verliest, dan is het nu. Zélfs met de steun van GroenLinks én van de PvdA, die in Rutte 2 alles en iedereen in Nederland verloochende, is een meerderheid van 38 zetels in de Eerste Kamer twijfelachtig – als de boze, bezorgde en teleurgestelde kiesgerechtigden tenminste van hun luie reet komen om die zes partijen weg te stemmen.

Dat verdienen ze, omdat ze bijvoorbeeld rond het Klimaatakkoord het meest ranzige politieke spel speelden dat je je maar kunt indenken. Zonder dat wij er ook maar één keer over hebben kunnen stemmen, jagen ze de Nederlandse burgers van het gas, uit de auto en op hoge kosten omdat een maffiose combinatie van klimaatindustrie en klimaatsekte handel respectievelijk karmapunten ruikt. En daarbij regeert de leugen natuurlijk weer, met die van Mona Keijzer over de energierekening als eerste, maar zeker niet laatste, voorbeeld.

Het bestuur is er niet meer voor de burger, de burger is er voor het bestuur.

Ik wil echt dat dat stopt.

En ik geloof dat het beste signaal een strategische proteststem op de PVV is.

Dat is de kortste weg naar de val van het kabinet, naar nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer en naar een wederopbouwkabinet van VVD, FvD, PVV, CDA en SGP.

Het is ook wel een dingetje.

Ik heb namelijk ooit geschreven dat ik (bij wijze van spreken) de benen van mijn kinderen zou breken als ze PVV zouden stemmen. En nu ga ik het dus zelf doen…

Gedwongen door de VVD van Mark Rutte, die de side-kick van Groen Links is geworden.

En door mijn tegendraadse karakter.

Het is voor een teleurgestelde vrijheidshunkeraar namelijk véél makkelijker om FvD te stemmen. Misschien na woensdag wel de grootste partij van Nederland.

Maar ik kies dan toch liever voor solidariteit met mensen als Martin Bosma, Fleur Agema en de man die levenslang heeft, Geert Wilders.

En ik kom daar open voor uit.

Is dat zakelijk handig? Ach, ik wil niet eens werken voor opdrachtgevers die menen zich te mogen bemoeien met mijn politieke keuzes – wel voor de leden van ‘mijn’ krantje :-).

Kost dit vrienden? Dat waren dan geen vrienden.

Peter R. de Vries (verder een eersteklas luldebehanger) heeft op zijn been de tekst ‘On bended knee is no way to be free’ laten tatoeëren.

Dat is ook hoe ik leef.

Dus ik stem, uit protest en met gezonde tegenzin omdat ik vind dat Wilders moslims te veel over één kam scheert, PVV.

Maar ik snap FvD-stemmers (en SP’ers) ook heel goed.

Eigenlijk snap ik vooral VVD’ers niet. Die stemmen woensdag namelijk gewoon op Jesse Klaver.

Groet,

JanD

PS. Mevrouw Dijkgraaf vroeg of ik jullie nu wel op de donatiemogelijkheid ging wijzen. “Dat kan weleens handig zijn”, zei ze. Maar zo ben ik niet.