Doneer aan TPO
 

Albert Heijn denkt er over Michael Jackson te censureren

Maoïstische beeldenstorm na onbewezen beschuldiging gaat gewoon door

Door: , 21:55, 19 maart 2019
Vakkenvullers van Albert Heijn zijn er al helemaal klaar voor. AFP PHOTO/Peter PARKS PETER PARKS / AFP

Maoïstische beeldenstorm na onbewezen beschuldiging gaat gewoon door

In filialen van Albert Heijn zijn mogelijk in de toekomst geen nummers van Michael Jackson meer te horen. De supermarktketen is zich aan het beraden op het verwijderen van de hits uit zijn afspeellijsten naar aanleiding van de documentaire Leaving Neverland, liet een woordvoerder van Albert Heijn dinsdag weten aan entertainmentdienst BuzzE (ANP).

:Het is een kleine moeite om een nummer uit een playlist te halen. Of we dat gaan doen, bespreken we. Muziek in onze winkels moet niet aanstootgevend zijn”, aldus de woordvoerder. “Klanten hebben overigens nooit geklaagd over nummers van Michael Jackson.”

Naar aanleiding van de ophef rond de documentaire, waarin Jackson wordt beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen, besloten verschillende radiozenders in Canada en Nieuw-Zeeland zijn muziek niet langer te draaien. In Nederland zijn de hits van het popicoon niet langer op de regionale censuurzender NH te horen.

Ook kunstwerken van Jackson werden verwijderd naar aanleiding van Leaving Neverland. Zo haalden onder meer het Verenigd Koninkrijk en Denemarken standbeelden weg. Madame Tussauds in Amsterdam en het filiaal van McDonald’s in Best beraden zich ook op het verwijderen van standbeelden.

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace