Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de kiezers (9/10)

19-03-2019 09:01

Gökmen Tanis (Screenshot politie)

Beste kiezers,

Jesse Klaver heeft gelijk.

In Utrecht schoot de 37-jarige Turk Gökmen Tanis gisteren drie mensen dood.

Gökmen Tanis was, zoals dat heet, een bekende van de politie.

Dat krijg je als je –onder ongetwijfeld veel meer– steelt, inbreekt, zuipt, drugsverslaafd bent, coke en xtc dealt, agenten in het gezicht spuwt, dronken een auto bestuurt, met een vuurwapen op mensen in een flatgebouw schiet en een ex-vriendin bedreigt, slaat en meermalen verkracht.

Voor die laatste daden geldt hij trouwens slechts als verdachte; die zaak loopt nog.

Het is interessant om van minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus te vernemen waarom blijkbaar bij de niet-inhoudelijke behandeling op 4 maart zijn voorarrest werd opgeheven.

Gökmens broer Bilal is in beeld bij de AIVD.

Daar is doorgaans meer voor nodig dan een goed gevuld curriculum vitae met diefstallen, inbraken, drugsgebruik, drugshandel, dronkenschap achter het stuur, schietpartijen, bedreigingen, mishandelingen en verkrachtingen.

Bij de AIVD kom je bijvoorbeeld ‘in beeld’ als wordt vermoed dat je wellicht de overtuiging hebt dat er 72 maagden met hun benen wijd op je liggen te wachten als je even wat ongelovige varkens naar een andere wereld schiet.

Gökmen Tanis en zijn broer Bilal, beide geboren in Turkije, zijn dus niet de glimmende parels die Nederland hoopte te importeren toen de multiculturele samenleving heilig werd verklaard door de heersende politieke elite.

Waarin Jesse Klaver dan gelijk had?

Dat de verkiezingen morgen over het klimaat gaan.

Of is het niet kies om het daar zo kort na gisteren en zo vlak voor morgen over te hebben?

Groet,

JanD