Opinie

Jort Kelder verzuimt journalistieke taak

19-03-2019 14:16

Beloofd is beloofd! Thierry Baudet en Jesse Klaver zouden met elkaar de degens kruisen. Het lijkt me ook een relevant debat, want zowel FvD als GroenLinks zijn potentiële winnaars bij de komende verkiezingen. Bovendien staan beide partijen voor een heel verschillend standpunt inzake klimaatbeleid.

Lees ook – Buitenhof cancelt debat tussen Thierry Baudet (FvD) en Jesse Klaver (GroenLinks)

Als argument om het debat niet te laten doorgaan laat Jort Kelder aan TPO weten de kijker oneindige herhaling te willen besparen. De argumenten tussen Baudet en Klaver zouden al in diverse programma’s gewisseld zijn. Ook noemt Kelder het debat tussen beide politici een debat tussen doofstommen. Met dat laatste zegt Kelder dat het debat nog niet ten gronde is gevoerd.

Is het niet Kelders taak als journalist om ervoor te zorgen dat dit wél gebeurt? Hebben kiezers en kijkers van Buitenhof geen recht op duidelijkheid met betrekking tot hoe de standpunten van beide partijen zich tot elkaar verhouden, zeker als dit debat beloofd is? Geeft Kelder hier toe geen goed journalist te zijn? Of is het afzeggen van het debat een vriendendienst van Kelder aan Rutte om te voorkomen dat de VVD buitenspel komt te staan als FvD en GroenLinks met elkaar de belangrijkste verkiezingsstrijd uitvechten? Als dat laatste het geval is, deugt Kelder eveneens niet als journalist.