Politiek

Telegraaf weigerde Forum voor Democratie-advertentie vanwege aanslag Utrecht

19-03-2019 12:32

De advertentie in kwestie (Screenshot @fvdemocratie)

De Telegraaf heeft een advertentie van Forum voor Democratie voor de dinsdagkrant geweigerd vanwege de aanslag in Utrecht. Het leek de krant gepast helemaal geen politieke advertenties te plaatsen. Dat schrijft de hoofdredactie dinsdag in een reactie. De advertentie verschijnt woensdag wel in de krant. Forum voor Democratie dreigde in de nacht van maandag op dinsdag met juridische stappen.

“Naar aanleiding van de ingrijpende gebeurtenissen in Utrecht heeft De Telegraaf besloten in de krant van dinsdag geen politieke advertenties te plaatsen. Forum voor Democratie is daar boos over, omdat een advertentie niet is gepubliceerd.

‘Politieke partijen zoeken in verkiezingstijd graag podia om de burger te bereiken. Zo ook via De Telegraaf. Er kunnen omstandigheden zijn die het verkondigen van politieke boodschappen minder gepast maken. De dodelijke schietpartij is zo’n omstandigheid’, aldus de hoofdredactie. Derhalve heeft De Telegraaf besloten een geplande advertentie van Forum voor Democratie een dag door te schuiven.