Opinie

Baudet slaat (terecht) uitnodiging voor staatsradio 1-programma af: ‘Baudet ondermijnt journalistiek’

22-03-2019 11:12

Volkskrant-columnistes lezen Geenstijl.nl.

“Uiteraard heeft ook Dit is de Dag het één en ander geprobeerd om Baudet in zijn hoedanigheid als politiek leider eens – uitgebreid – in een studio voor een microfoon te krijgen. En we zijn echt niet het enige programma. Maar het antwoord is uiteindelijk altijd ‘nee’.

En de reden? Angst. Het is voor politieke partijen een risico om uitgebreid bevraagd te worden in een journalistiek programma. En hoe langer het duurt, hoe meer uitglijers er potentieel gemaakt kunnen worden.

En ook de lokale FvD-kandidaten die door Dit is de Dag benaderd zijn, doken, hingen de telefoon op of verwezen naar de landelijke voorlichting. Met het Oog op Morgen was gisteren blijkbaar hetzelfde lot beschoren: geen van de gekozen lokale FvD-kandidaten die benaderd werden, wilde komen voor een interview of ‘kon niet’.

Alles om risico’s te mijden. Of om de inhoudelijke leegte te verhullen.”

Mocht FvD aan de absolute macht komen dan is het te hopen dat ze als eerste die hele NPO wegsaneren, als een moeras dat wordt drooggelegd, te beginnen bij die BKB-Academy-carriere-christen-oportunist Bertine Moennaff van Dit is de dag (EO/NPO), onderdeel van de door belastingbetalers gesubsidieerde Staatsradio 1, een volkomen linkse demoniseer en coma-opwekzender (‘Het nieuws van alle kanten’) die je met heel veel gemak gerust vijanden van het volk zou kunnen noemen als je Amerikaanse president zou zijn.

Want echt, godskolere Jezus in een Chevrolet, wat een in- en intriest dramgejank door een gekrenkte journalistennarcistenego: de politieke partij heeft even geen zin op te komen draven om lame vakken te komen vullen in de zoveelste laffe en weke formatradioshow waarin je twee minuten de tijd krijgt om nét niet te kunnen zeggen wat je wilt en dus is het ‘ondermijning van de journalistiek!’

Bertine Moenaff, Radio 1 en die hele fuck you NPO is zélf een ondermijning! Van gezond verstand, intelligentie en het vertrouwen in de pers door burgers.

Dat saneren kán gewoon niet snel genoeg beginnen. Het is hooguit jammer dat ze Sjors Frölich van het commerciële BNR niet ook kunnen meesaneren.