Doneer aan TPO
 

Trump: ‘Tijd om de Golan als Israëlisch te erkennen’, Syrië woest

'Minachting voor internationale wetgeving'

Door: , 9:03, 22 maart 2019

'Minachting voor internationale wetgeving'

Syrië heeft boos gereageerd op de mededeling van president Donald Trump dat het tijd is de Golanhoogvlakte te erkennen als deel van Israël. De Amerikaanse leider toont zo zijn ‘minachting’ voor internationale wetgeving, citeert het Syrische staatspersbureau uit een verklaring.

Israël veroverde het gebied in 1967 op Syrië en annexeerde het in 1981. Dat wordt internationaal niet erkend, maar Trump twitterde donderdag dat het na 52 jaar tijd is dat de VS dat alsnog doen. Syrië noemt dat een onverantwoordelijk standpunt.

Een bron bij het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt volgens het staatspersbureau dat de Golan ‘Syrisch was en dat ook zal blijven’, ondanks de verklaring van Trump. De Syrische regering zou nog steeds vastberaden zijn “dit waardevolle onderdeel van het Syrische nationale land te bevrijden met alle beschikbare middelen”.

(ANP)

 
Tags: , ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace