Binnenland

LGBTQI-zender-presentator Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd na verlaten gaybar

24-03-2019 22:17

Screenshot Facebook.

Presentator Chiel Harten is vrijdagnacht beroofd van zijn horloge en in elkaar geslagen door een groep van vier mannen. Dat meldt hij op zijn Facebook-pagina. Harten, die vooral bekend is bij LGBTQI-zender OUTtv, zegt zelf dat hij werd gezien als een ‘makkelijk doelwit’ door zijn seksualiteit.

Op Facebook is op foto’s te zien hoe ernstig Harten is toegetakeld: ‘een gebroken neus, een hersenschudding en letsel om mijn oog’, vertelt de presentator. Hij zou die nacht uit een gaybar zijn komen wandelen na een avondje helpen achter de bar. Al snel werd hij gestopt door een groep van vier jongens die hem omsingelden. Nadat Harten erachter kwam dat zijn horloge weg was, rende hij achter de jongens aan. Die belaagden hem daarna en sloegen hem in zijn gezicht.

Anp

DELEN = OPSTAAN TEGEN ZINLOOS GEWELD!
DELEN PLEASE.

BEROOFD & DOOR 4 MAN AFGETAKELD!

Vrijdagnacht ben beroofd door 4 jongeren uit een bende en in elkaar geslagen. Omdat ik in hun ogen een makkelijk doelwit was “GAYS EASY”.

Een gebroken neus, een hersenschudding & letsel om mijn oog. Een kleine opsomming van hoe ik er nu bij zit. De pijn is heftig en daglicht is moeilijk te verdragen.

Na een klein beetje van de schik bekomen te zijn en veel pijn te hebben. Ben ik nog half in een soort van shock waar ik probeer wat dingen te plaatsen.

Zojuist heb ik een goed gesprek gehad met slachtofferhulp Nederland. Ik heb besloten om mijn verhaal te doen omdat Nederland steeds gekker wordt en ik deze traumatische ervaring niemand gun. En in plaats dat ik instort gerechtigheid wil tegen de 4 daders.

Zaterdag morgen om 4.30 liep ik richting mijn fiets nadat ik vrienden heb geholpen achter de bar. Ik liep samen met een vriend richting mijn fiets op de brug. Daar twee buitenlandse jongens om vuur vroegen voor hun sigaret (ze waren me al gevolgd vanaf het café). Op dat moment liepen we door. De twee jongens volgde, ik besloot te gaan fietsen met hem achterop.

De twee jongens begonnen te trekken aan de jas van mijn maatje. Op dat moment kwamen er twee andere jongens ineens voor mijn fiets lopen en pakte mijn stuur vast.

Ze trokken mijn bijrijder van mijn fiets af en vroegen om een “high five ”. Die wilde ik niet geven, dus werd mijn arm vastgepakt en de andere jongens zetten me klem. Mijn maatje probeerde op dat moment de 4 jongens nog aan de kant te duwen. Op dat moment rende lachend weg en riepen ze “ GAYS EASY “.

Tot mijn maatje zei “ze hebben je horloge! “ toen brak er wat.. “ GAYS EASY “?? Ik ben op mijn fiets gesprongen en ze achtervolgd (alleen). Ik riep luid “GEEF MIJN HORLOGE TERUG! HELP“ Ze verstopte zich tussen te auto’s waar ik omheen ben gerend en ze in een hoek dreef. Ik bleef roepen HELP! Voorbijgangers deden niks en keken alleen.

Tot op het moment dat ik er één had. Ik riep geef mijn spullen terug! Op dat moment kwamen ze van alle kanten en begonnen ze op mijn gezicht in te slaan. De ene klap na de andere klap in mijn gezicht. Duizelig dat ik was ben ik er nog achteraangerend.

Op dat moment word ik ingehaald door de stadwacht en ging het licht uit. Ik ben blij dat ik gehoord ben door de hulpdiensten want het had nog erger kunnen uitpakken.

Later toen de politie, stadwacht en ambulance bij mij waren. Ben ik naar het ziekenhuis vervoerd en hoorde ik van de dokters dat ik geluk heb gehad, en veel onderhuids letsel heb.

Lieve volgers en andere Nederlanders die vinden dat dit ook niet kan. Ik wil jullie vragen om dit bericht massaal te delen en mij te helpen in deze strijd. Zodat het onder de aandacht komt van de regering en gemeente Amsterdam. DIT MOET STOPPEN!

“GAYS EASY” we pakken (makkelijke slachtoffers) we slaan ze in elkaar en beroven ze!

De daders zijn nog niet gepakt! Er wordt door de recherche nu onderzoek gedaan. Ik ben de zoveelste die door deze daders is afgetakeld en besloten hoorde ik van de politie. Ook mensen die geen gay zijn en gewoon alleen op straat liepen.

Ik hoop dat ze gepakt worden en dat er zwaarder wordt opgetreden tegen deze nieuwe berovingstrend.

Dit kan ik niet alleen en ik wil vragen aan iedereen die tegen zinloos geweld is het bericht te delen. En deze laffe daad onder de aandacht te brengen zodat de overheid dit geweld kan stoppen.

Huilen zal ik niet maar terugvechten tegen onrecht wel!

Chiel.