Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Lilian Marijnissen en Jesse Klaver

25-03-2019 09:01

Videostilll
Bulk 10-daagse

Beste Lilian en Jesse,

Het Comité 21 maart, dat verantwoordelijk was voor de hysterische demonstratie zaterdag tegen Thierry Baudet (en Geert Wilders), bestaat uit 104 ‘ondersteunende organisaties’.

Jullie zijn de hofleveranciers,  met tien SP- en zes GroenLinks-afdelingen.

Maakt dat jullie er mede verantwoordelijk voor als een nieuwe Volkert opstaat die geen “Paf” zégt als-ie Thierry dood wil schieten, maar die Thierry daadwerkelijk dood schiet? Maakt dat de voorman van de Amsterdamse GroenLinks-afdeling, Rutger Groot Wassink, die al anderhalf jaar op de meest walgelijke manier Annabel Nanninga wegzet als voorvrouw van ‘de nieuwe fascisten’, mede verantwoordelijk?

Ik ben geen rechter.

Ik weet wel dat Paul Rosenmöller, binnenkort fractievoorzitter van GroenLinks in de Eerste Kamer, er in 2002 ook mee wegkwam toen hij het vuurtje tegen Pim Fortuyn mede opstookte.

Dus er is een precedent in jullie voordeel.

Maar dat het op jullie persoonlijke Twitter-pagina’s stil bleef na die verkapte oproep tot moord op een collega-fractievoorzitter van jullie, vind ik stuitend.

Leiderschap tonen is ook: afstand nemen van het ergste schorremorrie uit eigen kring.

Nu geldt: wie zwijgt, stemt toe.

Van de twee andere politieke partijen die dat ‘Comité 21 maart’ dragen, BIJ1 en Nida, had ik niet anders verwacht.

Maar van jullie?

Eerlijk gezegd niet.

Wat ik wel verwacht?

Dat jullie krokodillentranen huilen als een van de linkse soldaatjes Baudet (of Nanninga) inderdaad binnenkort een kopje kleiner maakt.

En dat jullie dan je handen in onschuld wassen.

En boos gaan lopen doen als mensen zoals ik beweren dat ook jullie partijen onder jullie ogen de geesten rijp hebben gemaakt.

De kogel komt van links.

Of het mes…

Groet,

JanD