Politiek

Hoge ambtenaar van Kajsa Ollongren (D66) over Forum voor Democratie: FvD’ers zijn nazi’s, geen plek in de krant geven

26-03-2019 22:03

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) en de tweet van haar ambtenaar Vital Moors (D66)

Update woensdag 27 maart: Vital Moors is gestopt met twitteren.

Natuurlijk, vrijheid van meningsuiting gaat altijd voor. Een ieder heeft het recht om z’n poepje, drol of zelfs een opborrelende tsunami van braaksel te laten stromen in het riool dat Twitter heet. Ook als je ambtenaar bent. Zélfs als je een hoge ambtenaar bent op het ministerie van Binnenlandse Zaken van Kajsa Ollongren (D66). En bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag de nummer 24 was. Op de lijst van D66. En er is ook helemaal niets mis mee om op Twitter te melden dat je tweets op persoonlijke titel zijn.

Maar waarom heeft ‘Senior juridisch adviseur Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties’ Vital Moors ergens tussen vorige week en nu zijn functieomschrijving weggelaten van zijn Twitter-account nadat hij de Volkskrant kapittelde en Forum voor Democratie-stemmers met nazi’s vergeleek?

Want dit:

…oogt toch iets anders dan dit, qua tweets op persoonlijke titel:

Vreemd dat een hoge ambtenaar die al ruim tien jaar met open vizier twittert opeens zijn functieomschrijving loost. Het is maar goed dat Thierry Baudet bereid is met iedereen die wil een kopje koffie te drinken.

Lees ook – Volkskrant rommelt DENK-medewerker in ‘objectief’ artikel over Forum voor Democratie