Media & TV

Sjors ‘terreur Nieuw-Zeeland is schuld Wierd Duk’ Frölich jammert over ‘claimcultuur’ DWDD

26-03-2019 20:48

BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich maakt zich woest over het claimgedrag van het staatstelevisieprogramma De Wereld Draait Door (NPO). Zijn commerciële main stream mediale radio-omroep wilde kunstkenner Arthur Brand twee minuten bellen voor een gesprek over zijn teruggevonden Picasso. Maar dat mocht Brand naar eigen zeggen niet omdat DWDD exclusiviteit had bedongen.

“Is dat niet die show waar ze zich zorgen maken over de journalistiek?”, vraagt hij zich cynisch af. Op een suggestie van volgers van Fröhlich dat Brand een flink bedrag zou krijgen van het programma van Matthijs van Nieuwkerk, antwoordt Brand dat hij “er geen cent voor krijgt”.

De irritatie van Sjors Fröhlich kreeg dinsdag veel bijval op Twitter. “Het claimen van gasten vind ik nog steeds een van de meest onhebbelijke dingen aan tv & radio”, stelt bijvoorbeeld Follow The Money-journalist Nikki Sterkenburg.

Anp

Sjors Frölich werkte voordat hij BNR-hoofdredacteur werd  bij de christelijke publieke ledenomroep NCRV (bekend van onder andere het veel bekeken televisieprogramma Kerkepad en de presentatoren Henk Mouwe en Frank Masmeijer). Als hoofdredacteur van BNR verwierf hij nationale roem door als de enige hoofdredacteur van Nederland een cordon sanitair om Wilders en de PVV te willen leggen en door het in de schoenen van Wierd Duk schuiven van de gruwelijke terreuraanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland.

TPO