Politiek

Kliniek waar Michael Panhuis was opgenomen heeft niet volledig meegewerkt aan onderzoek OVV

28-03-2019 13:54

Lees ook – Dossier Michael Panhuis; het Monster van Den Dolder

Fivoor, de instelling waar Michael Panhuis was opgenomen, heeft niet volledig meegewerkt aan het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dat blijkt uit de bijlagen en verantwoording bij het donderdag gepubliceerde rapport.

“De Raad heeft veel personen niet één op één kunnen spreken omdat ze begeleid werden door een leidinggevende of een jurist. De Raad vindt dit onwenselijk omdat dit mogelijk het vrijuit spreken belemmert, en daarmee van invloed kan zijn op het onderzoek.”

Ook wilde Fivoor – dat het rapport vooraf ter inzage heeft ontvangen – het nodige aangepast zien. De OVV heeft zeventien van de aangedragen punten kunnen weerleggen. Bijvoorbeeld dat de behandelaren door de geleverde delictanalyse minder getriggerd waren op seksuele ontsporingen van Michael Panhuis. “De Onderzoeksraad heeft echter noch in de dossierstukken (bv het behandelplan), noch in de gevoerde gesprekken aanwijzingen gevonden dat de behandelaars de delictanalyse hebben geraadpleegd, laat staan dat zij er door op het verkeerde been zijn gezet.”

Lees ook – Burgemeester Zeist maakt zich zorgen over kliniek waar Michael Panhuis verbleef

ANP