Doneer aan TPO
 

Boreaalkwestie – Franse vrienden Thierry Baudet bestrijden dat zij afstand van hem nemen

Debout la France hekelt artikel NRC Handelsblad - 'Dit is verbijsterend'

Door: , 19:49, 30 maart 2019
Screenshot NRC Handelsblad bewerkt door Gyurka Jansen

Debout la France hekelt artikel NRC Handelsblad - 'Dit is verbijsterend'

“Baudets Franse partners vinden ‘boreaal’ te ver gaan”, schreef NRC Handelsblad vrijdag. Bij de Franse politieke partij Debout la France, officieel partner van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet voor de Europese verkiezingen van eind mei, vinden ze Baudets hang naar een ‘boreaal’ Europa, zoals hij uitsprak in zijn rede na de verkiezingsoverwinning van FvD na de Provinciale Statenverkiezingen, ‘minder onschuldig’. Althans, dat meldde de krant.

Maar Jean-Philippe Tanguy – nummer drie op de lijst voor de Europese verkiezingen en rechterhand van partijleider Nicolas Dupont-Aignan –  die de krant te woord stond, hekelt die lezing. Dat meldt hij zaterdag in een perscommuniqué.

Volgens Tanguy zijn zijn woorden uit het verband getrokken. Hij is ‘verbijsterd’ over het verslag. “De strijd van Thierry Baudet is vreemd aan extremisme.” Baudet verwees volgens hem met zijn boreaal-opmerking’ naar ‘Noord-Europa’.

“Mijn hele bedoeling was te beweren dat de heer Baudet niet kan worden verdacht van ideologische banden met extreem-rechts.”

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace