Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Marcia Luyten

03-04-2019 09:01

Lieve Marcia,

Ik las op Wikipedia dat directeur Jeroen de Lange van de goededoelenclub 100WEEKS zijn pielemoos in Afrikaanse kindjes heeft gestopt.

Ik ging eens kijken op de website van 100WEEKS.

100WEEKS steunt vrouwen in de Derde Wereld met kleine giften.

100WEEKS haalde in 2017, het laatste jaar waarover een jaarverslag is gepubliceerd, in totaal het schamele bedragje van 223.256 euro binnen.

In het jaarverslag over 2017 van 100WEEKS staat het volgende citaat van jou: “1OOWEEKS is a radical innovation in development aid: giving money to women directly and letting them decide for themselves how to spend it. This is so obvious that it makes you wonder why we haven’t been doing it all along.” – Marcia Luyten, journalist and anchor TV program Buitenhof.

Bulk 10-daagse

Jij bent -wat een toeval- als media-adviseur verbonden aan 100WEEKS (Kluun doet de ‘branding en marketing’, LOL).

In 2017 haalde 100WEEKS volgens het jaarverslag wel twee keer de landelijke pers: op 13 maart het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland en op 31 mei NRC Handelsblad. Voor NRC werk jij en voor de VPRO tot een paar maanden geleden ook, als presentator van Buitenhof.

Directeur Jeroen de Lange was trouwens eerder, net als Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, Tweede Kamerlid voor de PvdA.

Hij woont volgens Wikipedia met vrouw en drie kinderen op een woonboot in Broek in Waterland.

Die vrouw, lieve Marcia, dat ben jij.

Eigenlijk ontbreekt in deze orgie van nepotisme maar één naam: George Soros. Maar misschien moet die 100WEEKS nog ontdekken.

Deze informatie is allemaal terug te vinden in het jaarverslag van 100WEEKS, artikelen in kwaliteitscouranten en de website Wikipedia.

Oh ja, dat Jeroen de Lange, jouw echtgenoot, zijn pielemoos in Afrikaanse kindjes heeft gestopt, is vannacht plotseling van zijn Wikipedia-pagina verdwenen.

Maar c’mon het hád gekund, want in het jaarverslag van 100WEEKS staat hij op de foto met Afrikaanse kindjes.

Jammer dat je net even gestopt bent met het VPRO-programma Buitenhof om een biografie van koningin Máxima bij elkaar te Wikipedia’en. Anders had je Thierry Baudet eens kunnen uitnodigen om het over fake-news te hebben. Lijkt me spannende tv.

Dikke kus!

JanD

PS. Ik reken nergens op, maar microgiften aan kleine kale mannetjes in Eesterga kunnen gedaan worden via het Steunfonds Mevrouw Dijkgraaf.

UPDATE Wel grappig dat de vrouwelijke ‘elite’ in medialand (de Woukes, de Jineks, de Linda’s) jou zo spaart. Hoe zou dat nou komen?