Media & TV

Snoeiharde klap voor Brunei: Claudia de Breij roept op hotels sultan van Brunei te boycotten

03-04-2019 20:32

Een dappere en krachtige Claudia de Breij roept haar volgers op Instagram op om weg te blijven bij een aantal hotels die in handen zijn van de sultan van Brunei. Het islamitische land heeft nieuwe wetgeving ingevoerd die het mogelijk maakt de doodstraf op te leggen voor delicten als overspel en seks tussen homoseksuelen.

“De sultan van Brunei voert vanaf morgen sharia-wetgeving in waaronder homoseksuelen worden gestenigd”, schrijft Claudia op Instagram bij een lijstje van negen hotels, waaronder het Hotel Bel-Air in Los Angeles, 45 Park Lane in Londen, Hotel Eden in Rome en Le Meurice in Parijs. “Deze hotels zijn van de sultan. Lieve big spenders onder mijn volgers: laten we ze boycotten. Sponsor geen mensenrechtenschendingen.”

De Breij is niet de enige die van zich laat horen. Eerder riepen ook George Clooney en Elton John, bijna net zulke grootheden als Claudia de Breij, al op tot een boycot van de luxehotels. Al deze grootheden staan hiermee, met gevaar voor eigen leden, vooraan in de frontlinie van de strijd tegen mensenrechtenschendingen. Het zou dan ook totaal absurd zijn als iemand deze dappere helden beschuldigt van gratuit en makkelijk scoren door veilig deugen of al te simpele symboolpolitiek.

De oproep van De Breij gaat ongetwijfeld enorme gevolgen hebben voor de hotelketen, al was het maar omdat de honderden miljoenen fans van De Breij uiteraard massaal overnachten in de exorbitant dure luxehotels in kwestie tijdens hun vele business trips.

Anp/TPO