Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Wouter Koolmees

06-04-2019 09:01

Baby & kinderkleding algemeen

Beste meneer Koolmees,

Het weggeven van ons pensioen aan Brussel heb ik even laten lopen. Het WW-cadeau voor buitenlandse profiteurs ook. Maar nu moet ik helaas toch weer eens een briefje aan een minister van D66-huize sturen.

Vanwege het ouderschapsverlof.

Het Nederlandse kabinet is tegen een doorbetaald ouderschapsverlof van twee maanden voor vrouwen en mannen in de eerste jaren na de bevalling.

Het Nederlandse kabinet snapt namelijk dat kleine bedrijven in de problemen kunnen komen als ze hun werknemers twee maanden gratis geld moeten geven omdat die weer een nieuwe organenvoorraad voor Pia Dijkstra op de wereld hebben gezet. Je zou maar een winkel met twee man/vrouw personeel hebben…

Het Nederlandse kabinet snapt ook dat grote bedrijven de extra kosten die ze moeten maken vanwege hun afwezige nieuwe mama’s en papa’s gewoon opnemen in de algemene kosten en zullen doorberekenen aan hun klanten en uiteindelijk aan de consument.

Baby algemeen

Het Nederlandse kabinet snapt ook dat overheidsinstellingen die uit de algemene middelen (lees: belastingen) worden betaald, meer geld nodig hebben om die extra ouderschapsverlofkosten te kunnen dragen. Dus onze belastingen gaan omhoog.

Het Nederlandse kabinet snapt ook dat als een organisatie als het UWV dit cadeautje aan nieuwe moeders en vaders gaat betalen, de premie van werknemers voor de zorgverzekeringen omhoog moet. Dus hun netto-inkomsten gaan omlaag.

Het Nederlandse kabinet zal nog veel meer redenen hebben om tegen een recht op doorbetaald ouderschapsverlof van twee maanden na elk kind voor moeder en vader te zijn – de financiële consequenties is daar maar één van.

Ik vind dit heel verstandig van het Nederlandse kabinet.

Maar tóch krijgt Nederland een doorbetaald ouderschapsverlof van twee maanden na elk kind voor moeder en vader.

Het Europees Parlement heeft er namelijk voor gestemd.

En het Nederlandse kabinet heeft besloten “zich er bij neer te leggen”.

Zo werkt de door jullie abusievelijk ‘Europa’ genoemde EU.

En zo is er altijd wat.

Meer, meer, meer.

Gaan jullie regelen.

Net zolang tot dat Groot Europeesche Rijk waarnaar de Junckers, de Timmermansen en de Verhofstadts zo verlangen voltooid is.

Eén volk, één rijk.

En we hebben het allemaal gewusst.

Jullie. Jullie kiezers. Én zélfs de natte tosti’s die bij verkiezingen van het Europees Parlement allemaal thuisblijven omdat ze denken dat het Europees Parlement een ver-van-hun-bed-show is of “dat het toch geen zin heeft om te gaan stemmen”.

Groet,

JanD