BRIEFJE VAN JAN – Aan Jeroen van Koningsbrugge

07-04-2019 09:01

Tuin algemeen

Beste Jeroen,

Dus 9/11 was een inside job?

In de Volkskrant zei je gisteren: “Ik heb er te veel dingen van gezien. Documentaires, maar ook de echte beelden. En daarop zie ik gewoon ontploffinkjes in de raampjes van de Twin Towers. Wat zijn die witte rookpluimpjes en de klappen die je hoort voordat de torens instorten? Die torens zijn bovendien zo ontworpen dat ze ook blijven staan als zich er een vliegtuig inboort. Het metaal uit de constructie van de torens smelt pas bij veertig duizend graden of zo. Waardoor je gaat denken dat de Amerikaanse geheime dienst thermiet heeft gebruikt. Want dat is het enige wat zo hard brandt dat die staalconstructie kan smelten. De torens stortten ook vanonder in. En dan hoor je allerlei mensen in interviews vertellen: ‘Ik werkte bij de balie. Drie dagen voor 9/11 mochten wij niet meer op bepaalde verdiepingen in de onderkant van de toren komen. Dat was allemaal afgesloten vanwege onderhoud. Mannen met pakken en koffers liepen in en uit. Precies op die plek is alles ontploft’. Ja, dan weet ik zeker dat het niet zomaar gebeurd kan zijn. Alles moest vernietigd worden. Want we moesten allemaal denken dat die vreselijke terroristen het hadden gedaan. Zo maak je een oorlog. En er is niks waaraan je meer geld kunt verdienen dan aan oorlog.”

Natuurlijk werd je meteen belachelijk gemaakt op social media.

Naar volk, die mensen op social media.

Die zijn echt tot alles in staat om moslims zwart te maken.

Die durven bijvoorbeeld glashard te beweren dat Theo van Gogh is vermoord door een moslim.

Dat Geert Wilders al bijna vijftien jaar bewaakt wordt omdat er een fatwa over hem is uitgesproken.

Dat zelfs Nederlandse moslimmeisjes besneden worden.

Dat Mohammed trouwde met een meisje van zes, maar wel zo netjes was om pas op latere leeftijd, haar negende, seks met haar te hebben.

Dat mensen die per ongeluk met vrachtwagens drukke boulevards of marktpleinen op denderen ‘Allahu Akbar’ roepen.

Dat vrouwen en meisjes die zich als pinguïn verkleden dat doen omdat ze dat gewoon mooi vinden.

Je zou ze toch, hè, Jeroen, die mensen op social media.

Altijd zo negatief.

Over dat 9/11 ook. Zeggen ze dat er gewoon twee vliegtuigen met moslimterroristen de Twin Towers in New York zijn ingevlogen. Alle credits naar een paar sukkels met een vliegbrevet. Terwijl de waarheid is dat die Amerikanen zelf dus alle credits verdienen voor een technisch en logistiek hoogstandje, met een béétje collateral damage.

Nu ik je toch spreek: je moet de groeten van Elvis hebben. Dat schreef-ie gisteren in de lucht. Of denk jij dat dat chemtrails waren?

Groet,

JanD

PS. Niks mis met een moestuin.