Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Lodewijk Asscher

11-04-2019 09:01

Meneer Asscher,

Ik hoorde gisteren in het radioprogramma ‘1 op 1’ van Sven Kockelman dat PvdA-Kamerleden (groot)ouders van ‘Nederlanders’ die naar het kalifaat waren afgereisd helpen om hun nageslacht terug naar hier te krijgen.

Veel meer wilde de woordvoerder van de (groot)ouders er niet over zeggen, want hij moest alles twee weken geheim houden.

Gisteren was ook het proces tegen Melis A., een 23-jarige ‘Rotterdamse’ die naar het kalifaat was afgereisd.

Als we Melis moeten geloven, was ze in augustus naar Syrië omdat ze vrij wilde zijn. Ze wist wel dat haar man Youssef een militaire training had gevolgd en een Glock en een Kalashnikov in de servieskast had liggen, maar geen idee waarvoor die dingen bedoeld waren. Hij werkte, wegens rugpijn, gewoon van negen tot vijf als chauffeur en deelde voedsel uit. De op het hek gespietste hoofden van IS-tegenstanders op het plein bij haar op de hoek zag ze niet, omdat dat plein niet op de route naar de winkel lag. Ze is bovendien eerder slachtoffer dan dader, want haar lieve Youssef overleed bij een bombardement en nu moet ze alleen haar kind opvoeden.

Als ze tenminste niet naar de gevangenis hoeft.

Want dat dekselse Openbaar Ministerie gelooft er helemaal niets van dat ze zo onnozel is als ze zich voordoet en wil haar maar liefst dertig maanden de cel in hebben. Nou ja, twintig, want tien van die dertig zijn voorwaardelijk. Nou ja, veertien, want een derde van die twintig maanden hoef je in dit land niet uit te zitten.

En dat is nog maar de eis hè.

Dan moeten de D66-rechters er nog overheen… Die vinden zo’n straf vast aan de hoge kant voor deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van een terroristische aanslag.

Zoals deze Melis A. zijn er een paar honderd, meneer Asscher.

Gegokt, de monsters van de Islamitische Staat actief ondersteund, verloren, en nu weer terug willen naar het knuffelparadijs Nederland om een nieuwe generatie islamitische strijders op te voeden.

Dat (groot)ouders hun (klein)kinderen terug willen, begrijp ik alleszins.

Dat de PvdA actief meewerkt om dat te bewerkstelligen, daar begrijp ik geen zak van.

En dan nog stiekem ook, onder strikte geheimhouding.

Heeft u nou echt niet door wat u Nederland met uw koekwauzenclub aandoet?

Groet,

JanD