Doneer aan TPO
 

Oorlogsheld Marco Kroon moest schorsing door Defensie uit de media vernemen

Drager Militaire Willems-Orde 'verrast en verbaasd'

Door: , 16:35, 12 april 2019
Marco Kroon. ANP

Drager Militaire Willems-Orde 'verrast en verbaasd'

Marco Kroon, de drager van de Militaire Willems-Orde, moest via de media horen dat hij wordt geschorst door Defensie. Dat vertelde zijn advocaat Geert-Jan Knoops. “Hij is verrast en verbaasd door de beslissing. Zeker omdat hij tot op heden niet officieel en formeel van het besluit heeft kennisgenomen.”

Lees ook – Openbaar Ministerie gaat Marco Kroon vervolgen voor wildplassen, belediging en geweld

Volgens Knoops heeft Kroon wel een telefoontje gehad van zijn directe meerdere, maar wist hij niets van een officieel besluit. ‘Merkwaardig’, aldus de advocaat.

De schorsing gebeurt omdat Kroon wordt vervolgd vanwege incidenten tijdens het carnaval in Den Bosch vorige maand. Volgens Knoops is Kroon ook verbaasd door de vervolgingsbeslissing van het Openbaar Ministerie. Naar zijn zeggen komt uit hun eigen onderzoek ‘een ander beeld naar voren’ dan wat het OM nu schetst. Meer informatie kan hij daar nog niet over geven.

Kroon werd op 3 maart aangehouden. Hij was die avond door agenten aangesproken op wildplassen. Daarop heeft hij drie agenten op onheuse en op strafbare wijze bejegend, stelt het OM. Zo zou hij zijn geslachtsdeel hebben getoond en zijn middelvinger hebben opgestoken naar een andere agent. Bij zijn aanhouding zou hij een agent een kopstoot hebben gegeven.

Defensie laat weten dat ‘de procedure om majoor Kroon te schorsen is opgestart’. Pas als het hem is aangezegd, treedt het in werking. Hij kan ook nog bezwaar aantekenen tegen het besluit.

Kroon moet voorkomen bij de militaire politierechter in Arnhem. Een datum is nog niet bekend. Kroon werkt momenteel bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace