Doneer aan TPO
 

Gekopschopte Praagse ober wilde ‘ruzie sussen’, eist 100.000 euro schadevergoeding

Ober liep onder andere hersenbloeding en gebroken kaak op door volgens schoppers zelf 'low-intensity schoppen'

Door: , 14:31, 15 april 2019
Arash Nahvi is escorted by police for his court proceedings at the Municipal Court in Prague, Czech Republic, 15 April 2019. The prosecutor accused two Dutch men, Armin and Arash Nahvi, from a group of seven men, of attempted murder. Seven Dutch men were arrested in Prague for allegedly assaulting a waiter in the center of the city on 21 April 2018. According to media reports, the men were caught on CCTV video footage attacking a waiter, who told them they could not drink their own alcohol while sitting on the cafe terrace. The assaulted waiter was in intensive care at a hospital, where he was treated with brain hemorrhage, broken facial bones and an injured eye. EPA/MARTIN DIVISEK

Ober liep onder andere hersenbloeding en gebroken kaak op door volgens schoppers zelf 'low-intensity schoppen'

Ober Miroslav ‘Mirek’ Vitek wilde de ruzie tussen zijn manager en een groepje Nederlandse mannen sussen. Dat vertelde hij maandag in de rechtbank in Praag tijdens het proces tegen de Nederlandse verdachten en broers Armin en Arash Nahvi. De ober werd zelf toegetakeld en heeft daar nog altijd last van. Hij heeft sinds de mishandeling niet meer kunnen werken.

Volgens de ober werd de groep op het terras steeds agressiever tegen zijn manager. Omdat er ook kinderen in het restaurant aanwezig waren, liep hij er naar eigen zeggen heen. “Ik wilde de boel sussen. Toen voelde ik iemand tegen mijn enkel schoppen. Ik viel op de grond en vanaf toen herinner ik me bijna niets meer.”

De ober liep een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel op. Hij vraagt een schadevergoeding van 100.000 euro van de broers.

Armin en Arash speelden volgens de aanklager de hoofdrol in de mishandeling april vorig jaar. Zij waren in totaal met zeven man in Praag voor een vrijgezellenfeest.

Vitek wilde aanvankelijk niet de rechtszaal binnenkomen, omdat hij niet in dezelfde ruimte als de broers wilde zitten. De rechter zag echter geen medische reden waarom dat niet zou hoeven. Hij noemde hij het vreemd dat Vitek eerder wel een persconferentie gaf, maar nu niet binnen wilde komen.

De rechter gaf de broers de kans om zich rechtstreeks te verontschuldigen. Op nog geen twee meter afstand lieten ze alle twee weten hoeveel spijt ze hadden en hoe erg ze vinden wat er is gebeurd. “Ik waardeer het dat je mij deze kans geeft”, zei Armin. Arash vertelde er alles aan te willen doen om hem te helpen, financieel en psychisch.

Armin Nahvi wordt ook nog verdacht van een mishandeling bij een disco de avond voor het incident met de ober. Navi zou daar een andere man hebben geslagen. De man vraagt een schadevergoeding van 20.000 euro.

Anp

Lees ook: Kopschopper Praagse ober heeft ‘ontzettend spijt’ van kopschoppen Praagse ober.

Lees ook: Praagse ober-kopschoppers Arash en Armin in beeld.

 

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace