Doneer aan TPO
 

Kopschopper Praagse ober heeft ‘ontzettend spijt’ van kopschoppen Praagse ober

LOL: 'Het waren low-intensity schoppen'

Door: , 10:33, 15 april 2019
Arash Nahvi waits for start of court proceedings at the Municipal Court in Prague, Czech Republic, 15 April 2019. The prosecutor accused two Dutch men, Armin and Arash Nahvi, from a group of seven men, of attempted murder. Seven Dutch men were arrested in Prague for allegedly assaulting a waiter in the center of the city on 21 April 2018. According to media reports, the men were caught on CCTV video footage attacking a waiter, who told them they could not drink their own alcohol while sitting on the cafe terrace. The assaulted waiter was in intensive care at a hospital, where he was treated with brain hemorrhage, broken facial bones and an injured eye. EPA/MARTIN DIVISEK

LOL: 'Het waren low-intensity schoppen'

Arash Nahvi heeft ontzettende spijt van het mishandelen van een ober in Praag vorig jaar. Dat zei hij maandag in de rechtbank in Praag aan het begin van het proces tegen hem en zijn broer Armin. Hij heeft aangeboden ober Miroslav ‘Mirek’ Vitek financieel te ondersteunen, maar het is niet duidelijk of er al geld is overgemaakt. “Ik accepteer ieder bedrag en zal alles doen wat ik kan om dat te betalen. Hij verdient het.”

Tijdens het verhoor van Arash werd Armin geboeid uit de zaal gevoerd, hij kan dus niet horen wat zijn broer vertelt. De twee zitten sinds hun arrestatie april vorig jaar in de cel.

Ze waren met een groep vrienden in de Tsjechische hoofdstad. Een van de vrienden kreeg volgens Arash ruzie met de manager van een restaurant. Volgens Arash viel de manager zijn vriend in de rug aan en daarna escaleerde het. “Ik kan me herinneren dat ik iemand twee of drie keer in de rug heb geschopt. Het waren low-intensity schoppen.” Ook erkent hij iemand anders in zijn gezicht te hebben geschopt.

De ober liep een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel op.

De vriendengroep vertrok na het incident richting Berlijn maar keerde weer terug naar Praag. Daar werden ze op het vliegveld gearresteerd. De broers speelden volgens de aanklager de hoofdrol in de vechtpartij.

De mishandeling leidde in Tsjechië en Nederland tot grote verontwaardiging. Van de groep van zeven Nederlandse vrienden kregen er drie voorwaardelijke celstraffen. Twee anderen gingen vrijuit omdat ze juist hadden geprobeerd de boel te sussen.

Anp/TPO

Arash Navi.

 

Armin Navi.

 
Tags: , ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace