Media & TV

Nick & Simon mogen weer lekker gratis op reis met Reisbureau NPO

15-04-2019 11:48

De NPO.

Nick Schilder en Simon Keizer keren terug op het vertrouwde nest. De Volendammers gaan weer op reis voor AVROTROS (NPO), kondigt de omroep maandag aan. Nick & Simon: The Dream (NPO) keert dit najaar terug bij de publieke omroep, dit keer op staatstelevisiekanaal NPO 1.

Nick en Simon maakten in 2011 voor het eerst een muzikale roadtrip voor AVROTROS (NPO), toen vloog het duo met gelegenheidsmanager Kees Tol naar de Verenigde Staten. Dat land deden de Volendammers een tweede keer aan, om voor volgende seizoenen hun geluk te beproeven in Zuid-Afrika, Cuba en Jamaica, Engeland en Ierland en Zweden. Waar de reis dit keer naartoe gaat, maken Nick, Simon en Kees later bekend. Japan staat al jarenlang hoog op het verlanglijstje.

Het Volendamse duo tekende in november 2015 een exclusief driejarig contract bij SBS6 en ging ook voor die zender naar het buitenland om te kijken of ze ook elders voet aan de grond kunnen krijgen in de muziekwereld. SBS stuurde Nick, Simon en Kees naar Suriname. Hun avonturen aldaar waren vorig jaar januari te volgen in Nick & Simon: de muzikale droom.

Lang voordat Nick en Simon hun koffers weer pakken voor AVROTROS (NPO) zijn de zangers al te zien bij de publieke omroep. Op Koningsdag is om 22.30 uur op staatstelevisiekanaal NPO 1 een registratie te zien van het concert dat de Volendammers komend weekeinde in de Ziggo Dome geven. Zaterdag en zondag staan Nick & Simon in de Amsterdamse concertzaal, het is de eerste keer dat het duo daar staat met een eigen show. Beide concerten zijn uitverkocht.

Anp

De verre, peperdure reizen die vliegschaamteloze BN’ers en andere uitverkorenen jaarlijks maken met Reisbureau NPO worden voor het merendeel gefinancierd met overheidssubsidie. Van uw jaarlijkse verplichte belastingafdracht gaat dus een gedeelte op aan reisjes van BN’ers. Behalve de PVV en FvD zijn er geen politieke partijen die hier iets tegen willen ondernemen.

TPO