Doneer aan TPO
 

Weer dreigbrief tegen Gelderse windmolenbouwer

Windpark is omstreden, dit is vierde dreigbrief, politie zoekt briefschrijvers

Door: , 17:43, 15 april 2019
Windturbines in het offshore windpark Egmond aan Zee (OWEZ), het eerste grote windpark dat in de Noordzee voor de Nederlandse kust is gebouwd. ANP XTRA KOEN SUYK

Windpark is omstreden, dit is vierde dreigbrief, politie zoekt briefschrijvers

Er is een vierde dreigbrief opgedoken bij een bouwer van het windmolenpark Drentse Monden Oostermoer. Hoofdaannemer A.Hak uit het Gelderse Tricht bevestigde maandag dat de brief is ontvangen en dat er aangifte is gedaan bij de politie. Het Dagblad van het Noorden heeft een kopie van de brief in handen.

Eerder ontvingen al twee andere bij het windpark betrokken bouwers een dreigbrief. Ook een Groningse gedeputeerde kreeg zo’n brief over het park, dat op de grens tussen Drenthe en Groningen verrijst. De twee bouwbedrijven hebben hun betrokkenheid bij het project gestaakt.

De briefschrijvers willen dat de hoofdaannemer uit Tricht stopt met werken voor het park. Ze dreigen met “voor uw onderneming nadelige behandelingen”. En: “Internationale aanpak is voor ons geen probleem”. Het is nog niet bekend wat A.Hak gaat doen.

De politie is op zoek naar de briefschrijvers. Na een oproep op Opsporing Verzocht vorige week zijn tientallen tips binnengekomen.

LEES OOK:

‘Gronings en Drents verzet’ tegen windmolens stuurt dreigbrief: ‘Uw onderneming wordt vogelvrij verklaard’.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace