Doneer aan TPO
 

Zoetermeerse school slaat alarm: docent heeft mazelen

School 'gaat er van uit dat nagenoeg iedere leerling en docent is gevaccineerd'

Door: , 10:17, 15 april 2019
Kinderen worden gevaccineerd tegen difterie, tetanus, polio (DTP), bof, mazelen en rodehond (BMR) tijdens een vaccinatiedag in Ahoy. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft kinderen uit Rotterdam en omgeving uitgenodigd om zich te laten vaccineren tegen deze ernstige ziekten. ANP ROBIN UTRECHT

School 'gaat er van uit dat nagenoeg iedere leerling en docent is gevaccineerd'

Na de mazelenuitbraak in Den Haag, duikt het virus ook in Zoetermeer op. Bij een docent van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) is de diagnose gesteld. Het AD meldt dat de leerlingen, medewerkers en ouders hiervan per brief op de hoogte zijn gesteld.

Uit de brief blijkt dat de school zich nog geen grote zorgen maakt. “We gaan ervan uit dat nagenoeg iedere leerling en collega van onze school is gevaccineerd. Ter geruststelling: ieder die is ingeënt, is beschermd en zal geen mazelen krijgen. Geplande activiteiten gaan gewoon door.” Voor zover de directeur kan zeggen worden er geen kinderen door ouders thuisgehouden naar aanleiding van het bericht.

(ANP)

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace