Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ferd Grapperhaus

17-04-2019 09:01

Naar Buiten - Inrichten

Meneer Grapperhaus,

Honderden aangiften van Geert Wilders wegens doodsbedreigingen heeft uw Openbaar Ministerie terzijde geschoven.

Het is verleidelijk om nu “Blokkeerfriezen!” te roepen.

Maar dat is, hoe terecht ook, te makkelijk.

Geert Wilders zei gisteren dat u verantwoordelijk bent als één van die doodsbedreigingen ooit leidt tot zijn dood.


Formeel heeft Wilders gelijk. Als onder leiding van de minister van Justitie en Veiligheid wordt geblunderd, is de minister verantwoordelijk.

Daar heeft Wilders op dat moment alleen niks meer aan, want dan ligt-ie spreekwoordelijk naast Pim Fortuyn met een tuin op zijn buik.

Wat ik niet begrijp, is dat u niet wat beter uw best doet.

Ik ben die 6700 aangiften tégen Wilders nog niet vergeten. Toen politiemensen van Amsterdams-Marokkaanse origine bij de hoofdcommissaris persoonlijk aangifte mochten komen doen. (De hoofdcommissaris die nu de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is, mind you) En toen de politie overal in het land voorbedrukte formulieren had klaarliggen om maar zoveel mogelijk aangiften binnen te harken van onnozele moskeebezoekers en publiciteitsgeile semi-BN’ers waarmee uw Openbaar Ministerie Wílders kon aanpakken. Het was de eerste en laatste keer dat de politie stond te juichen als mensen aangifte wilden doen.

Ronduit NSB.

Bij de diensten die Wilders beveiligen zat nu al een paar keer iemand die Wilders’ leven in gevaar kon brengen of heeft gebracht.

Ronduit onverantwoordelijk.

Dat het hoger beroep in de ‘minder, minder, minder’-zaak later dit jaar ook gepland staat op Wilders’ verjaardag

Ronduit lomp.

Ik vraag me stiekem weleens af wat er gebeurt als Geert Wilders toch een keer wordt omgelegd. De dader zal, mits-ie gepakt wordt, levenslang krijgen. Er komen wat Kamerdebatten, waarin ‘geschokt’, ‘verbijsterd’ en meer van die Attje Kuiken- en Madeleine van Toorenburg-clichés worden gebezigd. Heel misschien komt er een parlementaire enquete, die er toe leidt dat ‘lessen voor de toekomst’ worden getrokken. En áls er al een minister sneuvelt (vermoedelijk niet), bent u het niet, want dan bent u allang gevlogen.

Het is de parlementaire variant op: ze dronken een glas, ze deden een plas en alles bleef zoals het was.

Behalve voor Thierry Baudet.

Die weet dan dat hij de volgende op de lijst is.

Groet,

JanD

PS. Al vanaf 3,3 cent per dag kunt ook u een vriend van de show worden.